20.3.2013 18:02

Βολές φορέων κατά του ν/σ του Υ.Ν.Α.

Ευθείες βολές κατά του πολυνομοσχεδίου του Υ.Ν.Α., των συγκεκριμένων επιλογών της τρικομματικής κυβέρνησης, εξαπέλυσαν νωρίτερα οι διοικήσεις των ναυτών των εργαζόμενων στη Ναυτιλίας και τον Τουρισμό, των λιμενεργατών, των υπαλλήλων του ΝΑΤ και του προσωπικού της πλοηγικής υπηρεσίας, ζητώντας ουσιαστικά έστω και την υστάτη στιγμή την απόσυρση του εν λόγω ν/σ.

Όπως τονίστηκε είναι η πρώτη φορά που ένα νομοσχέδιο δημιουργεί μέτωπο συνδικαλιστικών φορέων στον χώρο της ναυτιλίας εναντίον του και σημειώθηκαν οι επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην απασχόληση των ναυτεργατών αλλά και ειδικότερα των εργαζομένων στα λιμάνια, ενώ ζητήθηκε αυτά να παραμείνουν υπό τον κρατικό έλεγχο και να ακολουθήσουν τις θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και Σ.Σ.Ε.

Αναφορά έγινε και στην ακτοπλοΐα, για την κατάργηση της 10μηνης απασχόλησης των πλοίων, για τα προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν στην πλοηγική υπηρεσία λέγοντας ότι όλο αυτό το σκηνικό το οποίο είναι αντιναυτεργατικό και αντεργατικό, θα πρέπει να συσπειρώσει τους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς προκειμένου να ταχτούν αλληλέγγυοι έναντι του ν/σ το οποίο, όπως για μια ακόμη φορά τονίστηκε, θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των νησιών υποβάλλοντας την ακτοπλοΐα σε απόσυρση των νεότευκτων και ταχύπλοων μονάδων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ