16.1.2016 15:42

Βλέπουν Μιχαηλίδη και προετοιμάζουν τις αντιδράσεις

«ΠΑΓΩΜΕΝΟ» ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ

Στην σύσκεψη με τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Μιχαηλίδη προσβλέπει το Επιμελητήριο για να ξεδιαλύνει το ζήτημα με το ασφαλιστικό, με τα περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να παρακολουθούν αποσβολωμένα την κατάσταση που διαμορφώνεται, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι για το θέμα θα προκύψουν δεκάδες προβλήματα στις τοπικές επιχειρήσεις.

Πέραν της δεδομένης αντίδρασης που προκύπτει από τις τοποθετήσεις των μελών του στην συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, με πολλούς εξ αυτών να μιλούν για ένα ολοκληρωτικό «σφάξιμο» των τοπικών επιχειρήσεων, αναζητούνται επιπλέον τρόποι, πρώτα για να αποσαφηνιστεί πόσο βαθιά επηρεάζει τους επιχειρηματίες το νομοσχέδιο και δεύτερον, να ορίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις αντιδράσεις του.

Στην τελευταία συνεδρίαση ο επιχειρηματικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Γ. Περρής παρουσίασε στα μέλη συνοπτικά το νέο ασφαλιστικό νόμο, δίνοντας παραδείγματα ανά κατηγορίες, πράγματα που ουσιαστικά τα έχουν δει και οι σύμβουλοι σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας. Από τη συζήτηση καταγράφεται πρώτα το μεγάλο έλλειμμα που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο να γίνουν περισσότερες κατανοητές οι επιπτώσεις. Και αυτό γιατί υπάρχει ορατός ο κίνδυνος το ασφαλιστικό νομοσχέδιο να εγκριθεί μετά βασάνων και κόπων από την κυβέρνηση, την ώρα που οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες δεν θα ξέρουν τι ακριβώς τους ζητείται να πληρώσουν. «Πιστεύω ότι θα πρέπει να απευθυνθούμε στην τοπική πολιτική ηγεσία και δη στον Ανδρ. Μιχαηλίδη, για να πληροφορηθούμε πόσο σημαντικά θα επηρεαστούμε από τις εξελίξεις», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Γεωργούλης.

Προς αυτή την κατεύθυνση κατατέθηκαν και συμπληρωματικές προτάσεις. Πρώτα να γίνει μια κλειστή σύσκεψη με τον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκ τους αποτελέσματός της το Επιμελητήριο να αξιολογήσει την κατάσταση και είτε να προκαλέσει μια ανοικτή συζήτηση για το θέμα, είτε να καλέσει τους φορείς σε κινητοποιήσεις. Για το θέμα ωστόσο θα υπάρξουν νεότερα από σήμερα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ