17.12.2014 19:02

Βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος στο ΚΑΠΗ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Ο ΘΟΔ. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ

Χαμένοι στη μετάφραση των πεπραγμένων της προηγούμενης διοίκησης του ΚΑΠΗ παραμένουν τα μέλη του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου καθυστερώντας να λάβουν άμεσα μέτρα για τη συγκράτηση των ηλικιωμένων εντός του Κέντρου,στα πλαίσια ενός ευρύτερου κλίματος καχυποψίας που τείνει να απομακρύνει τους μέχρι σήμερα δεκάδες ηλικιωμένους.

Ανάμεσα στη διαφάνεια και την οργάνωση, όπως επίμονα ζητά το Νομικό Πρόσωπο και στην ανάγκη για άμεση εξυπηρέτηση των μελών του ΚΑΠΗ όπως επιτάσσουν οι κοινωνικές ανάγκες, παρεισφρύουν οι εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει στη συνεδρίαση ο πρώην πρόεδρος του φορέα Θοδ. Τσατσαρώνης.

Όπως έχει γραφτεί ήδη, η νέα διοίκηση του Νομικού Προσώπου βρέθηκε, σύμφωνα με όσα ανέφερε, αντιμέτωπη με διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με την λειτουργία του ΚΑΠΗ, με την διαχείριση του και με όσα προσέφερε στους ηλικιωμένους, για τα οποία ο Παντ. Καμπούρης εξέφρασε ενστάσεις καθώς δεν υπήρχαν παραστατικά, αποφάσεις του Νομικού Προσώπου, πρακτικά Δ.Σ. και άλλα πολλά. «Δεν μπορεί το ΚΑΠΗ να λειτουργούσε μόνο κάτω από τις οδηγίες του Θοδ. Τσατσαρώνη. Δεν είναι δυνατόν για όσα συνέβαιναν να μην υπάρχουν αποφάσεις του Δ.Σ. ή να μην λαμβάνεται υπόψη το Νομικό Προσώπο. Κανείς δεν μίλησε για χρήματα ή κακοδιοίκηση. Αναφέρουμε όμως όσα αντιμετωπίσαμε με τη νέα πρόεδρο Ευγ. Ασλανίδου που επισκεφθήκαμε το χώρο», τόνισε ο ίδιος πριν ξεκινήσει η μαρτυρία Τσατσαρώνη.

 «Συνεχίστε όσα καταφέραμε»

Με μια συστάδα χαρτιά ανά χείρας εμφανίστηκε στη συνεδρίαση ο Θοδ. Τσατσαρώνης. «Από το 2010 μέχρι και τη μέρα που έφυγα από το ΚΑΠΗ δεν είχαμε πάρει δεκάρα τσακιστή από το Δήμο Χίου. Τίποτα απολύτως. Τα μόνα για τα οποία πλήρωσαν ήταν η πρωτοχρονιάτικες πίτες και την κάλυψη ενός χρηματικού ποσού για τις λουτροθεραπείες. Εμείς ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα να προσφέρουμε μερίδες φαγητού. Λίγες στην αρχή, περισσότερες στη συνέχεια. Επεκτείναμε το πρόγραμμα λουτροθεραπειών, κάναμε διαλέξεις, μοιράσαμε σε ηλικιωμένους καθημερινά φαγητό, φρούτα, ψάρια και τόσα άλλα, όλα από δωρεές που ψάχναμε συνέχεια και εξασφαλίζαμε για το ΚΑΠΗ» υποστήριξε ο κ. Τσαταρώνηςανάμεσα και σε άλλα που ήδη έχουν γραφτεί και έχουν παρουσιαστεί.

 «Να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους»

Η πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ευγ. Ασλανίδου, ομολογουμένως δεν ήταν αρκετά κατατοπιστική στην τοποθέτησή της καθώς επέμεινε στην ανάγκη να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι, παρουσιάζοντας τους ως «τραυματισμένες ψυχούλες». Αυτό δεν ερμηνεύθηκε, αλλά έδωσε την αφορμή στο Β. Μυριαγκό να απαντήσει. «Όλα τα καλά του Θεού είχανε και ήταν τραυματισμένες ψυχούλες; Τώρα που τους τα κόψατε όλα, μα όλα, πως θα είναι δηλαδή. Νομίζω ότι υπερβάλλουμε», τόνισε ο ίδιος, αναφέροντας ότι ήδη το ΚΑΠΗ δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο που πήγαινε εκεί κάθε μέρα. «Τόσος κόσμος που πήγε; Εξαφανίστηκε; Πείτε μας τι σχεδιασμό έχετε και πως θα συγκρατήσουμε τους ηλικιωμένους και στην πορεία εξετάζετε και όλα τα άλλα».

Είναι δεδομένο πως ούτε οι ηλικιωμένοι μπορούν να περιμένουν, ούτε η συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου αντέχει να παρουσιάζεται ως «εξεταστική επιτροπή». Ας βρεθεί λοιπόν μια τομή για να μπορέσει και η νέα διοίκηση να εφαρμόσει την πολιτική της.

Κόντρα και για τις ανακοινώσεις

 Από τη διαφορά φιλοσοφίας και προσέγγισης των ζητημάτων έχει προκύψει ένα χάσμα μεταξύ της διοίκησης του Νομικού Προσώπου και συγκεκριμένα του προέδρου του Παντ. Καμπούρη και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ. Η διαφορά αυτή βρήκε πλήρη εφαρμογή στη χθεσινή συνεδρίαση όταν ο Παντ. Καμπούρης ζήτησε εξηγήσεις για τις λέξεις «σκανδαλώδης τρόπος ανάθεσης» και «προσφέρει θέσεις σε ημέτερους», που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωσε που εξέδωσε εναντίων του το Σωματείο. Στην τοποθέτησή της η κ. Γκιουβέτση αναφέρθηκε στις προσπάθειες της διοίκησης του Ν.Π. να συνεργαστεί με ιδιώτες σε θέσεις όπου δείχνει να υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας. «Κάθε προσπάθεια σας να απευθυνθείτε σε ΚΟΙ.Σ.Ε.Π. θα μας βρίσκει αντίθετους καθώς έτσι αφαιρείται μόνιμες θέσεις εργασίας», τόνισε η κ. Γκιουβέτση χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του βρεφονηπιακού του Βροντάδου.

«Είμαι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας εφόσον έρχεται να καλύψει πάγιες ανάγκες. Και είμαι υπέρ των εξωτερικών συνεργατών εφόσον πραγματικά δουλεύουν και έχω την εντύπωση ότι οι μόνιμοι και σταθεροί είναι αυτό που λένε στο χωριό μου γαϊδουρόδενε», απάντησε ο κ. Καμπούρης. Η εκπρόσωπος των εργαζομένων ήταν αρκετά ξεκάθαρο ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ούτε τους χαρακτηρισμούς της ανακοίνωσης, ούτε φάνηκε να διατηρεί τα επιχειρήματα εκείνα που θα επέτρεπαν στο Σύλλογο να έχει μια πιο ξεκάθαρη θέση. Η πρώτη προσπάθεια σύγκρουσης... απέβη μάλλον άκαρπη... 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ