9.8.2016 14:27

Βίτσας: Έρχονται μέτρα ανακούφισης των νησιών του βορείου Αιγαίου

Διευκρίνισε, πάντως, ότι «ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα δεν είναι τρομακτικός»

Η εξέρευση αντισταθμισμάτων σε συνεργασία και με την Ε.Ε. για την ενίσχυση τη οικονομίας των νησιών του βορείου Αιγαίου που έχουν πληγεί από τη μείωση των τουριστικών ροών βρίσκεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.
Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τη στάση της έναντι της κυβέρνησης λέγοντας ότι «όλο αυτό το σύστημα, επικοινωνιακό και οικονομικό, που στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση, όχι απλά καταστροφολογεί, αλλά σε πολλά ζητήματα επιχειρεί την καταστροφή, η οποία δεν αφορά την κυβέρνηση αλλά την ίδια τη χώρα». 

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι «το ζήτημα ανθρώπων που έχουν ξεφύγει από έναν πόλεμο χρησιμοποιείται ως πολιτικό ή πολιτικάντικο επιχείρημα για άλλες επιδιώξεις», με αφορμή τη προσπάθεια της Τουρκίας να συνδέσει τη συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και τη γείτονα για το Προφυγικό με το θέμα της βίζας.
Επανέλαβε την ανάγκη επιττάχυνσης των ρυθμών υλοποίησης της βοήθειας προς την Ελλάδα από την πλευρά της ΕΕ όσον αφορά την αποστολή ειδικών για την εξέταση των αιτήσεων πολιτικού ασύλου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό «ώστε να μπορούν οι άνθρωποι από τα νησιά, όσοι θα πάρουν πολιτικό άσυλο να έρθουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, είτε να μετεγκατασταθούν προς άλλες χώρες της Ευρώπης, είτε να επιστραφούν αυτοί που θεωρούνται τελείως παράτυποι στην Τουρκία».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι «ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα δεν είναι τρομακτικός».
Όπως είπε ο κ. Βίτσας στον σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι
Η βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας, ώστε «οι άνθρωποι που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα και έστω με μια πολύ μικρή ακόμα αύξηση, να ζήσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο». Στο πλαίσιο αυτό κέντρα φιλοξενίας είτε θα κλείσουν είτε θα ανασυγκροτηθούν είτε θα δημιουργηθούν καινούργια με καλύτερες συνθήκες.
Η μετακίνηση αυτών που έχει εξεταστεί σε πρώτο βαθμό η αίτηση ασύλου από τα νησιά του βορείου Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα «όπου και να γίνει η εξέταση της αίτησης σε δεύτερο βαθμό», ώστε να ανακουφιστούν τα νησιά 
Η εξέρευση αντισταθμισμάτων σε συνεργασία και με την ΕΕ για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας των νησιών του βορείου Αιγαίου που έχουν πληγεί από τη μείωση των τουριστικών ροοών προς αυτά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ