14.1.2013 20:02

ΒΙΝΤΕΟ: "Σύγχρονη πολιτική για την αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων"

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων Δημοσίου Τομέα και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα και σύσταση Γ.Γ. Συντονισμού, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

"Η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης είναι μία από τις κύριες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στην Ελλάδα στην πορεία της προς την οικονομική ανάκαμψη. Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις σε κεντρικό όσο και σε αποκεντρωμένο, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδοδιακυβέρνησης που θα συμβάλουν - είτε άμεσα είτε έμμεσα – στην απαραίτητη αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Πολύ σημαντικός παράγοντας εξέλιξης, λειτουργίας και απόδοσης της Δημόσιας Διοίκησης είναι ο άνθρωπος. Είναι ο Δημόσιος Λειτουργός. Η εικόνα και η ψυχή της Διοίκησης. Είναι σημαντικό λοιπόν, παράλληλα με την αξιολόγηση δομών και προσωπικού να διαμορφωθεί μία σύγχρονη πολιτική ανθρώπινων πόρων που να συμπεριλαμβάνει τους κανόνες πρόσληψης, της κατάρτισης, της κινητικότητας, των δεξιοτήτων και της συνολικής διαχείρισης της σταδιοδρομίας των υπαλλήλων. Εκεί θα εντάσσεται ως αναγκαία προτεραιότητα, την αξιολόγηση των δεξιοτήτων και των προσόντων της ανώτατης διοίκησης".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ