29.1.2013 9:44

ΒΙΝΤΕΟ: Κατά πλειοψηφία Προϋπολογισμός και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ- ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Ο ΗΛ. ΚΛΕΙΣΣΑΣ

Σε καθαρά τυπικό επίπεδο εξελίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας η έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος και ακολούθως του Προϋπολογισμού του Δήμου Χίου για το 2013 με συμπολίτευση και αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους σχετικά με τους χειρισμούς τη δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη σε ότι αφορά στη χάραξη ενιαίου διεκδικητικού πλαισίου εκ μέρους του Δήμου για την επόμενη πενταετία.

 

Για ανεδαφικό προϋπολογισμό και επιχειρησιακό πρόγραμμα που συντάχθηκε με fast track διαδικασίες απλά και μόνο επειδή το επέβαλλε ο νόμος έκανε λόγο ο επικεφαλής της Νέας Αντίληψης Γ. Χαλλιορής τονίζοντας παράλληλα ότι οι βεβιασμένες κινήσεις λόγω έλλειψης χρόνου δεσμεύουν το Δήμο σε τροχιά στασιμότητας για τα επόμενα 5 χρόνια.

 

Αντιλαϊκό από την άλλη χαρακτήρισε τόσο τον προϋπολογισμό και το επιχειρησιακό πρόγραμμα ο Μ. Σκούφαλος εκ μέρους της Λ.Α.Σ., υπογραμμίζοντας ότι η πηγή εσόδων του Δήμου ολοένα και γέρνει προς τους πολίτες, με τη δημοτική αρχή να αρνείται να έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση προκειμένου να διεκδικήσει τα παρακρατημένα 60 εκ. ευρώ που οφείλονται στο Δήμο Χίου.

 

Τις επιλογές της δημοτικής αρχής, υπεραμύνθηκε ο αντιδήμαρχος Χίου Π. Στεφάνου λέγοντας ότι η απόρριψη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για τη σύνταξη του επιχειρησιακού προγράμματος αλλά και η μεγάλη καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου περιόρισαν αισθητά τα χρονικά περιθώρια που έδινε ο νόμος για τη σύνταξη τόσο του Ε.Π. όσο και του προϋπολογισμού.

 

Στην απαρίθμηση των έργων που έγιναν πάνω στο νησί τα τελευταία δύο χρόνια αλλά και την οκταετία που ήταν Νομάρχης, προχώρησε ο Π. Λαμπρινουδής εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οποτεδήποτε θελήσει να ηγηθεί δημοτικού σχήματος ο λαός θα τον ανταμείψει με μία ακόμα συντριπτική πλειοψηφία όπως έκανε τις τελευταίες αναμετρήσεις.

 

Τελικά λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ενώ λίγο νωρίτερα το ίδιο έγινε και με την έγκριση του Ε.Π. με τη διαφορά ότι εκ μέρους της πλειοψηφίας καταψήφισε ο πρώην αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων Η. Κλεισσάς. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ