23.1.2013 10:45

ΒΙΝΤΕΟ: Έλλειψη χρημάτων, στάση νέων έργων

ΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Σε πιστό αντίγραφο των δυο αντίστοιχων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του 2011και 2012 μετατράπηκε η συνεδρίαση για τη έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του 2013. Ειδοποιός διαφορά η ανώμαλη προσγείωση στο οικονομικό εύρος του Προγράμματος, το οποίο, αν δεν ενσωμάτωνε και τα έργα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, θα περιορίζονταν σε ομαδοποιημένες δημοπρατήσεις για έργα αγροτικής και εσωτερικής οδοποιϊας και καθαρισμούς χειμάρρων και χορτοκοπές.

Η περικοπή της ΣΑΤΑ στράγγιξε το δημοτικό σχεδιασμό και υποχρέωσε υπηρεσιακούς και αιρετούς να καταρτήσουν πρόγραμμα ελάχιστων προσδοκιών.

Η σωστή επισήμανση του Γ. Χαλλιορή προς τους μετρημένους στα δάχτυλα παρέδρους των τοπικών διαμερισμάτων ότι «αν το 2011 με Τεχνικό Πρόγραμμα 11 εκ. ευρώ δεν έγινε τίποτα, το 2012 με Τεχνικό Πρόγραμμα 9 εκ. ευρώ επίσης δεν έγινε έργο στα χωριά τους, ο νοών νοείτω για το 2013 με Τεχνικό Πρόγραμμα κοντά στα 5 εκ. ευρώ», ήταν μεν μια επιθετική πολιτική στο μαλακό υπογάστριο της δημοτικής αρχής, τη δυνατότητα της να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιφέρειας, υποδήλωνε παράλληλα ότι η αιτία των χαμηλών προσδοκιών είναι λάθος να αναζητηθεί μόνο στους περιορισμένους πόρους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ