3.2.2015 18:28

Βγάζει το φίδι απ’ την τρύπα

ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΤΑΧ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΣ

Θέλει αρετή και τόλμη η ανάληψη μιας θέσης σαν κι αυτή του προέδρου της ΕΤΑΧ. Με την Εταιρεία να σέρνει πίσω της ελλείμματα της τάξης των 200.000 ευρώ και να μη διαθέτει την παραμικρή πηγή σταθερού εισοδήματος, είναι λιγάκι αυτοκτονικό στις μέρες μας να αναλαμβάνει την προεδρία της ένας επαγγελματίας του ιδιωτικού τομέα. Εν γνώσει των συνεπειών … του νόμου παίρνει το θάρρος ο Ιακ. Αμύγδαλος κι αναλαμβάνει τα ηνία της.

Ήταν σε μεγάλη περίσκεψη όλο το προηγούμενο διάστημα, επεδίωκε να αποφύγει το … πικρό ποτήριο τούτο. Απ’ την ώρα όμως που ο Πολύδωρος – με το δίκιο του – δεν αντέχει άλλο να φέρει τον τίτλο ενός προέδρου, αν και έχει ηττηθεί σχεδόν 8 μήνες τώρα, στη δημοτική αρχή δεν απέμεναν πολλές επιλογές από τις εφεδρείες της.

Έτσι στη διακεκαυμένη ζώνη της ΕΤΑΧ ετοιμάζεται εντός ολίγων ημερών να πέσει ο Ιάκωβος, από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου ταυτοχρόνως. Από αντιμοισθία; Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος…

Επίσημα οι ανακοινώσεις θα γίνουν μόλις ολοκληρωθεί η ομάδα που θα κληθεί να τον πλαισιώσει στο διοικητικό συμβούλιο. Ενδεικτικό πάντως της απροθυμίας είναι ότι όσες πόρτες δημοτικών συμβούλων έχει χτυπήσει ως τώρα, όλες κλειστές τις έχει βρει. Δεν θέλει κανείς εύκολα να βάλει το κεφάλι του στη γκιλοτίνα. Αναλαμβάνει λοιπόν να βγάλει ο ίδιος το φίδι από την τρύπα και λογικά η απόφαση του θα συμπέσει και με τη λήψη γενικότερων αποφάσεων εκ μέρους της δημοτικής αρχής για την εν γένει τύχη και τον προορισμό των λεγόμενων αναπτυξιακών της σχημάτων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ