7.3.2016 20:00

Βγαίνει μπροστά [ΒΙΝΤΕΟ]

Η ΛΑ.Ε. ΚΑΛΕΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΠΤΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση επτά σημείων για  κοινή δέσμευση όσων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και φορέων δεν θέλουν να κρυφτούν από τις ευθύνες τους κατέθεσε χτές η Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα. Τα στελέχη της  «βγαίνουν μπροστά» με τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επειδή  φέρνει την κοινωνία της Χίου μπροστά σε μια σειρά από αδιέξοδα, όπως τόνισαν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο βιβλιοπωλείο ΠΥΞΙΔΑ.

Η ΛΑΕ προτείνει :

1) Να επιστραφεί στην κοινωνία της Χίου το λιμάνι από το ΤΑΙΠΕΔ και να μην περάσει το αεροδρόμιο σε κάποιο υπερ-ΤΑΙΠΕΔ.

2) Οριστική αναγκαστικότητα της ΕΜΧ.

3) Να μην  καταργηθεί  ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά.

4) Να θεσπιστεί φορολογικό-ασφαλιστικό σύστημα που θα δίνει κίνητρα για αποκέντρωση και άρση αστυφιλίας από νησιά-ακριτικές ζώνες.                                                               

5) Να διευκολύνεται η δράση των αλληλέγγυων δομών και να υπαχθούν οι ΜΚΟ στην ενίσχυση της τοπικής αλληλεγγύης και στο δημόσιο και διαφανή σχεδιασμό, με ανοιχτή φιλοξενία.

6) Να μην διαχωρίζονται οι πρόσφυγες σε παράτυπους και μη μετανάστες και να είναι ελεύθερη η πρόσβαση των δημοσιογράφων παντού, να απομακρυνθούν το ΝΑΤΟ και η Frontex από το Αιγαίο, να συγκεντρωθούν υπογραφές  για να ανοίξει η Ευρώπη τα σύνορα της, από τον Έβρο μέχρι τη Νορβηγία.

7) Να μείνει στη Χίο και να αναβαθμιστεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και να εκπονήσει πρόγραμμα  με κλασικά έργα για την φιλοξενία στον αλλοδαπό και την αντίσταση στον πόλεμο.

 

«Παλεύουμε για τη δημιουργία ενός αριστερού μετώπου αντίστασης στο τρίτο μνημόνιο», τόνισαν ο Τέλης Τύμπας, ο Παντελής Καβύρης, ο Παναγιώτης  Δημητρακόπουλος και ο Δημήτρης Λαβατσής.

«Η κυβέρνηση οφείλει να ανοίξει τον Έβρο για ασφαλή διέλευση και να πιέσει στην Ευρώπη για να ανοίξουν τα σύνορα», επισήμανε ιδιαίτερα ο Δ. Λαβατσής.

Αδιέξοδα

Ο Π. Καβύρης χαρακτήρισε την πολιτιστική και τουριστική πολιτική της  κοντόφθαλμη λογική που έχει παράξει αδιέξοδα.

«Αντί η Χίος να γίνει παγκόσμια γνωστή και πόλος έλξης ως το νησί της αλληλεγγύης, έχει μπει στο χάρτη ως το νησί όπου  δήμος και κυβέρνηση μπορούν να το  μετατρέψουν σε απωθητικό για τον όποιο τουρισμό είχε απομείνει». Ο Π. Δημητρακόπουλος καυτηρίασε τις κυβερνητικές  επιλογές στον οικονομικό τομέα τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παράγει εξελίξεις  που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τη νησιωτική κοινωνία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ