29.1.2015 18:10

Βερολίνο προς Αθήνα: Μη βάλετε άλλα βάρη στις πλάτες των Ευρωπαίων

Επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, επανέλαβε για ακόμα μια φορά η γερμανική πλευρά, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το newmoney.gr το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ανάφερε πως για τα δεινά και τα προβλήματα της Ελλάδας δεν ευθύνεται η Τρόικα.

Πρόσθεσε δε, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να προσθέσει κι άλλα βάρη στις πλάτες των Ευρωπαίων φορολογουμένων.


Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Οι αλλαγές Τσίπρα να μη γίνουν σε βάρος των υπολοίπων Ευρωπαίων

Η πολιτική εναλλαγή στην Ελλάδα και οι αλλαγές που αποφασίσθηκαν από τη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα «δεν πρέπει να γίνουν σε βάρος των υπολοίπων Ευρωπαίων» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Φυσικά κάθε δημοκράτης οφείλει να σεβασθεί μία δημοκρατική απόφαση (του ελληνικού λαού), όπως οφείλει να αποδεχθεί το δικαίωμα της νέας ελληνικής κυβέρνησης να θέσει έναν νέο προσανατολισμό» δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος ενώπιον των βουλευτών του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Είναι όμως, επίσης, αλήθεια ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να περιμένουν ότι οι αλλαγές στην ελληνική πολιτική δεν θα γίνουν εις βάρος τους» τόνισε επαναλαμβάνοντας μία θέση που είχε εκφράσει και χθες κάνοντας λόγο για «δίκαιη» μεταχείριση των Ευρωπαίων που έθεσαν το 2010 κεφάλαια για την Ελλάδα.

Ομως, «η Ευρώπη δεν είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα της Ελλάδας» είπε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα έχει καταγράψει «εντυπωσιακή πρόοδο» για την ανόρθωση της οικονομίας της και χαιρετίζοντας τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός πληθυσμός, «ο οποίος υπέστη φοβερά πράγματα».

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα επιτύχει να διαλύσει το σύστημα διαφθοράς και της ευνοιοκρατίας» που οδήγησε την Ελλάδα στην αποτυχία επί χρόνια.

Η χώρα αυτή υπήρξε «επί πάρα πολύ καιρό λεία λίγων οικογενειών» πρόσθεσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ