7.3.2013 14:22

Βενιζέλος προς τρόικα: Η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα

«Όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα διότι δεν αντέχει η οικονομία και η κοινωνία", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στα μέλη της ομάδας του Πολ Τόμσεν με τα οποία συναντήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους.
 
Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε οι όποιες αποκλίσεις υπάρξουν (από μειωμένα δημόσια έσοδα για παράδειγμα) να αντιμετωπιστούν με αναπτυξιακά μέτρα. Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι στη συνάντηση δεν έγινε εκτενής συζήτηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο και διευκρίνιζε ότι τα μέλη της ομάδας Τόμσεν ζήτησαν πληροφορίες που δεν έχουν για τους οργανισμούς και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης. Τα στελέχη της τρόικας φέρονται να είπαν στους κυρίους Βενιζέλο, Σαχινίδη και Μανιάτη ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης έχει δώσει στοιχεία μόνο για τα νέα οργανογράμματα στην κεντρική κυβέρνηση, δηλαδή στα υπουργεία.  
 
Σε σχέση με την ανάπτυξη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να κινηθούν πρώτα οι ελληνικές επιχειρήσεις, να υπάρξει πραγματική επέκταση, ενώ παρουσίασε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ κατά της ανεργίας με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα.
 
Σύμφωνα με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που έχει μεγάλη εμπειρία στο πεδίο της οικονομίας, για πρώτη φορά η τρόικα συζήτησε σοβαρά τα θέματα της Ανάπτυξης.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρηματολόγησε ότι η διευκόλυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών θα είναι προς όφελος και των τραπεζών.
 
Συζήτηση έγινε και για τα νομικά προβλήματα που προκύπτουν για να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.
Το ΠΑΣΟΚ είναι παράγοντας σταθερότητας, είπε κατά πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος στα μέλη της ομάδας Τόμσεν τα οποία ενημέρωσε για τις αποφάσεις του συνεδρίου του κόμματός του, ενώ ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που προωθεί το ΠΑΣΟΚ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, οι ελεγκτές της τρόικας από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν, είπαν ότι η εικόνα της χώρας είναι καλή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ