17.1.2015 10:05

Βενιζέλος: Το αντίβαρο είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ με τον πράσινο ήλιο

Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ από τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς ψηφοφόρους, «που με τον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται μια πιθανή αστάθεια στη χώρα, αλλά και από τη ΝΔ απέχουν ιδεολογικά, ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Αγρίνιο.

Μιλώντας για την εκλογική αναμέτρηση, ο Ευ.Βενιζέλος σημείωσε πως «πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και ο ελληνικός λαός, με βαθιά περίσκεψη και μεγάλη προσοχή, να σκεφτεί τι είναι αυτό που κρίνεται στις 25 Ιανουαρίου».

Όπως πρόσθεσε στη συνέχεια, «το ερώτημα είναι καταλυτικό» και εξήγησε: «Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός να κάνουμε το ένα βήμα μπροστά που απομένει προκειμένου να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση, τη μετάβαση στη νέα φάση, στη νέα σελίδα που λέγεται τυπικά προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά στην πραγματικότητα είναι η επάνοδος της χώρας στην ομαλότητα, στην κανονική θέση μιας ισότιμης ευρωπαϊκής χώρας, ή θα κάνουμε πολλά βήματα πίσω, θα γυρίσουμε στο 2010, στο 2009, θα γυρίσουμε ξανά στο μηδέν και πίσω από το μηδέν;»

«Ακόμη κι αυτές τις τελευταίες εννέα μέρες» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «είμαστε κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ και έχουμε την ευθύνη να κρατήσουμε τη χώρα ασφαλή, ολόκληρη, ακέραιη και έτσι θα τη βρουν οι πολίτες στην κάλπη την Κυριακή 25 Ιανουαρίου». 

Όπως πρόσθεσε, οι πολίτες θα βρουν τη χώρα να λειτουργεί, να είναι μέσα στην Ευρωζώνη, να έχει τράπεζες ισχυρές, να είναι ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, να έχει προοπτικές για επενδύσεις, για δουλειές, για ανάπτυξη». 

Όμως συμπλήρωσε, πως για το τι θα γίνει από τις 26 Ιανουαρίου και μετά, αυτό θα το κρίνει ο ελληνικός λαός κυρίαρχα, δημοκρατικά και ελεύθερα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ως «τεχνητή πόλωση μεσαίου επιπέδου» και πρόσθεσε: «Από τη μία ο άγαρμπος βίαιος εκφοβισμός που επαγγέλλεται η ΝΔ και από την άλλη, αυτόν τον αφελή και κουτοπόνηρο εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πείσει μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης πως όλα είναι απλά και εύκολα. Τώρα που εμείς λέμε ότι σε λίγο καιρό βγαίνουμε από το μνημόνιο, εκείνοι υπόσχονται τα αίτια της κρίσης και την αναπαραγωγή της».

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «το ερώτημα ποιο κόμμα θα είναι πρώτο, ποιο δεύτερο δεν είναι το μείζον σε αυτές τις εκλογές», ενώ πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, μετά την κρίση οι αποφάσεις είναι κρίσιμες και τα διλήμματα έχουν ιστορικό βάρος και βάθος γιατί κρίνεται η ίδια η ύπαρξη του έθνους».

Όπως τόνισε, η κορυφαία συζήτηση πρέπει να είναι ποια θα είναι η τρίτη εντολή των ψηφοφόρων στις εκλογές αυτές. 

Το αντίβαρο, είπε, είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, στο ΠΑΣΟΚ με τον πράσινο ήλιο, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, τους είπε πως «σας έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, γιατί το βλέπω στα μάτια σας, πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας, το Έθνος στηρίζεται πάνω μας».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την Αιτωλοακαρνανία, ως μια περιοχή «που έχει στενούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ, μια περιοχή που είχε πάντα μέσω στην καρδιά της τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή και ιστορικό ηγέτη του κινήματος».

Συνέντευξη στα περιφερειακά ΜΜΕ

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος έδωσε συνέντευξη Τύπου στα περιφερειακά μέσα της Δυτικής Ελλάδας,  τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει ψηφοδέλτια ανανεωτικά, δυναμικά, αξιόπιστα, από ανθρώπους της δουλειάς και όχι από πολιτευτές που απλά κατεβαίνουν σε εκλογές και δεν έχουν κάνει την πολιτική αυτοσκοπό».

Όσον αφορά στην αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δυστυχώς, παρακολουθούμε την όξυνση μιας εκστρατείας, που από τη μία έχει τον τυφλό εκφοβισμό της ΝΔ και από την άλλη τον απλοϊκό έως κουτοπόνηρο εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι τίποτε δεν μπορεί να συμβεί».

Σχετικά με την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε απευθύνοντας ερωτήματα: 

«Η κριτική που κάνουν είναι από αριστερά ή από δεξιά; Δεν ψήφισαν όλα τα μέτρα; Πότε έγινε η περίφημη συνεργασία με τη Δεξιά που λένε, μήπως πριν τις εκλογές του 2012; Γιατί δεν κάνουν κριτική στο πρώτο μνημόνιο, τότε που πολλοί έφυγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ; Σε τελική ανάλυση αν θες να κάνεις τέτοιες κινήσεις πρέπει πρώτα να απολογηθείς σε εκείνους που σε εξέλεξαν και να εκτεθείς ζητώντας την ψήφο τους. Όχι να αλλάξεις εκλογική περιφέρεια για να αποφύγεις την κρίση του λαού».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «εγώ δεν θα αφήσω τη χώρα να πάει στα βράχια» και πρόσθεσε:

«Αν θέλουν κάποιοι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη ο Τσίπρας με τον Καμμένο, δεν έχω πρόβλημα. Εμείς θα παραδώσουμε τη χώρα ακέραια στις 25 του μήνα, το τι θα γίνει μετά τις 26 είναι άλλο θέμα. 

» Όποιος ακούει τα περί αυτοδυναμίας και είναι ΠΑΣΟΚ, αλλά σκέφτεται να ψηφίσει ΝΔ για να μην συμβεί αυτό, ας το ξανασκεφτεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αυτοδυναμία, για να κάνει λέει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν ξέρεις αν το λέει σαν ευχή, σαν απειλή, σαν διαβεβαίωση ή απλά δεν θα χαιρόταν κατά βάθος να έχει αυτοδυναμία;»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ