2.3.2015 10:31

Βάζουν μπρος για το υδατοδρόμιο

«ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΣΚΥΡΟ, ΧΙΟ», ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Μ. ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει πλέον η δημιουργία υδατοδρομίων σε Χίο, Ψαρά κι Οινούσσες με το διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο να φέρνει ως θέμα προς συζήτηση αύριο Τρίτη, τη διενέργεια διαγωνισμού για την παραχώρηση τμήματος χερσαίου χώρου εντός της χερσαίας ζώνης του κεντρικού λιμένα με σκοπό τη δημιουργία υδατοδρομίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής θα κληθούν να αποφασίσουν τη δέσμευση επιφάνειας 12,51 επί 8,5 τμ στον χώρο δίπλα από το Μπούρτζι καθώς αυτές είναι οι διαστάσεις που αποζητούν οι 3 ενδιαφερόμενες εταιρίες για τη δημιουργία υδατοδρομίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταμείου Μ. Μπελέγρη ο ανάδοχος αναμένεται να προκύψει το αργότερο μέχρι το Πάσχα ενώ αμέσως μετά θα απαιτηθεί διάστημα περίπου τριών μηνών προκειμένου το υδατοδρόμιο στη Χίο να λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας.

Το ενθαρρυντικό στην υπόθεση είναι ότι ήδη η Σκύρος, η Αλόνησος και η Σκόπελος πιέζουν σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας για την επίσπευση των διαδικασιών στη Χίο κι αυτό γιατί η μοναδική εταιρία που διαθέτει υδροπλάνα έχει καταστήσει σαφές ότι θα δρομολογεί ένα υδροπλάνο ανά πέντε υδατοδρόμια.

Έτσι αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι τα υδατοδρόμια σε Σκύρο, Αλόνησο, Σκόπελο και Χαλκιδική είναι στην τελική φάση, αναμένουν τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Χίο προκειμένου να μπει σε εφαρμογή ο πρώτος οριζόντιος άξονας δρομολογίων που θα συνδέει τη Βόρεια Ελλάδα με τις Σποράδες και το Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ