12.3.2012 18:26

Βάζουν χέρι στον Οίκο Ναύτη

ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΗ Η ΝΔ.

Τους κόπους των ναυτικών, τις εισφορές που πλήρωναν όλα τα χρόνια που θαλασσοδέρνονταν ορέγεται η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας κι εκτός του ότι ενοποιεί τον Οίκο Ναύτη με τον ΕΟΠΥΥ, καταργεί την αυτοδυναμία του με ότι αυτό συνεπάγεται για τα αποθεματικά και τα οικονομικά στοιχεία του ασφαλιστικού φορέα.
Για ακόμη μια φορά η ναυτιλία βάλλεται από κυβερνητικούς σχεδιασμούς που δεν στηρίζονται πουθενά, από ενέργειες που θα οδηγήσουν σε  απώλεια σημαντικών εσόδων κι από κινήσεις που γίνονται βεβιασμένα υπό το καθεστώς πανικού χωρίς να είναι διασφαλισμένη η ορθότητα και βιωσιμότητα τους.
Νεοδημοκρατικό ΟΧΙ
Χαρακτηριστικά για το θέμα εκ μέρους της Ν.Δ. ο Κ. Μουσουρούλης και ο Γ. Πλακωτάκης έκαναν την παρακάτω δήλωση:
«Αδικαιολόγητη, ανεξήγητη και χωρίς γνώση είναι η εμμονή του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου να καταργήσει τη διοικητική αυτοτέλεια και αυτονομία του Οίκου Ναύτου. Ο κ. υπουργός, αντί να κάνει υποδείξεις και με λανθασμένα στοιχεία να παραποιεί την πραγματικότητα, καλό θα ήταν να αντιμετωπίσει με τη σοβαρότητα που αρμόζει το θέμα.
Ο Οίκος Ναύτου αποτελεί τον φορέα που παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόνοια και επιδοτεί την ανεργία στους Έλληνες ναυτικούς. Είναι φορέας που σχετίζεται άμεσα με την Ελληνική Ναυτιλία. Αποτελεί το ελάχιστο δίκτυ προστασίας της ελληνικής ναυτικής οικογένειας, που υπερβαίνει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Έχει στη διάθεσή του περιουσιακά στοιχεία, εκτός των ιδίων, από δωρεές, τα οποία και θα απολέσει αν χάσει την αυτοτέλειά του. Ήδη ο Οίκος Ναύτου, στη διετία 2010 – 2011, έχει μειώσει τις δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά 44%.
Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που ο κ. Λοβέρδος επιμένει; Γιατί επιθυμεί να συνεχιστεί η αλλοπρόσαλλη πολιτική των κυβερνήσεων του Πα.Σο.Κ. που έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην Ελληνική Ναυτιλία, τη ναυτιλιακή και ναυτική κοινότητα; Γιατί επιθυμεί να ξεθεμελιώσει ό,τι σχετίζεται με την Ελληνική Ναυτιλία;»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ