12.3.2012 18:26

Βάζουν χέρι στον Οίκο Ναύτη

ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΗ Η ΝΔ.

Τους κόπους των ναυτικών, τις εισφορές που πλήρωναν όλα τα χρόνια που θαλασσοδέρνονταν ορέγεται η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας κι εκτός του ότι ενοποιεί τον Οίκο Ναύτη με τον ΕΟΠΥΥ, καταργεί την αυτοδυναμία του με ότι αυτό συνεπάγεται για τα αποθεματικά και τα οικονομικά στοιχεία του ασφαλιστικού φορέα.
Για ακόμη μια φορά η ναυτιλία βάλλεται από κυβερνητικούς σχεδιασμούς που δεν στηρίζονται πουθενά, από ενέργειες που θα οδηγήσουν σε  απώλεια σημαντικών εσόδων κι από κινήσεις που γίνονται βεβιασμένα υπό το καθεστώς πανικού χωρίς να είναι διασφαλισμένη η ορθότητα και βιωσιμότητα τους.
Νεοδημοκρατικό ΟΧΙ
Χαρακτηριστικά για το θέμα εκ μέρους της Ν.Δ. ο Κ. Μουσουρούλης και ο Γ. Πλακωτάκης έκαναν την παρακάτω δήλωση:
«Αδικαιολόγητη, ανεξήγητη και χωρίς γνώση είναι η εμμονή του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου να καταργήσει τη διοικητική αυτοτέλεια και αυτονομία του Οίκου Ναύτου. Ο κ. υπουργός, αντί να κάνει υποδείξεις και με λανθασμένα στοιχεία να παραποιεί την πραγματικότητα, καλό θα ήταν να αντιμετωπίσει με τη σοβαρότητα που αρμόζει το θέμα.
Ο Οίκος Ναύτου αποτελεί τον φορέα που παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόνοια και επιδοτεί την ανεργία στους Έλληνες ναυτικούς. Είναι φορέας που σχετίζεται άμεσα με την Ελληνική Ναυτιλία. Αποτελεί το ελάχιστο δίκτυ προστασίας της ελληνικής ναυτικής οικογένειας, που υπερβαίνει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Έχει στη διάθεσή του περιουσιακά στοιχεία, εκτός των ιδίων, από δωρεές, τα οποία και θα απολέσει αν χάσει την αυτοτέλειά του. Ήδη ο Οίκος Ναύτου, στη διετία 2010 – 2011, έχει μειώσει τις δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά 44%.
Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που ο κ. Λοβέρδος επιμένει; Γιατί επιθυμεί να συνεχιστεί η αλλοπρόσαλλη πολιτική των κυβερνήσεων του Πα.Σο.Κ. που έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην Ελληνική Ναυτιλία, τη ναυτιλιακή και ναυτική κοινότητα; Γιατί επιθυμεί να ξεθεμελιώσει ό,τι σχετίζεται με την Ελληνική Ναυτιλία;»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ