22.9.2016 16:50

Βάζει τις αντιπολιτεύσεις στο κάδρο των ευθυνών

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Να κατευνάσει τα πνεύματα και να διαλύσει τις εντυπώσεις ότι ενεργεί και αποφασίζει μόνος του στο μεταναστευτικό επιχειρεί ο Μανώλης Βουρνούς που μετά τη συνεδρίαση – παρωδία της  περασμένης Τρίτης συγκαλεί νέο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη λήψη απόφασης για την κατάργηση ή όχι του καταυλισμού Σούδας.

Ο Μανώλης Βουρνούς που βρίσκεται εκτός Χίου απηύθυνε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κλ. Χρύση με την οποία του ζητά να συγκαλέσει νέα σύσκεψη για το θέμα, αφού όπως αναφέρει πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο Δήμαρχος αποφεύγει να αναφερθεί στη δημιουργία νέας δομής, αφού αυτό αποτέλεσε αιτία ρήξης με τον συνδυασμό του. Στο σκεπτικό του είναι η νέα δομή να προκύψει ως αναγκαιότητα από το κλείσιμο της Σούδας, κάτι για το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει το Δ.Σ. αφού για το κλείσιμο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έχει αποφασίσει από μόνο του το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η διαπαραταξιακή επιτροπή

Ο Δήμαρχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν θα αφήσει αμέτοχες τις αντιπολιτεύσεις, τις οποίες θα επιχειρήσει να βάλει στο κάδρο των ευθυνών μέσα από την πρότασή του για δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα αναλάβει να συντονίσει την εκκένωση και την οριστική διακοπή λειτουργίας της Σούδας.

Και όλα αυτά ενώ κανείς, ούτε ο Μ. Βουρνούς, ούτε ο Κλ. Χρύσης δεν έχουν απαντήσει στο βασικό ερώτημα για το πότε και αν θα συνεχιστεί η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεκόπη ξαφνικά μετά τις 01:30 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ