14.3.2013 14:31

“Βάλε πλάτη” για την προβλήτα

• ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

Την παρέμβαση του Κωστή Μουσουρούλη ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή προβλήτα για υποδοχή Κρουαζιεροπλοίων στο Κοντάρι ζητάει από τον Χιώτη Υπουργό ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Λαμπρινούδης αναφέρει:  

     «Με αφορμή τις πρόσφατες διεργασίες σχετικά με τη σύμπραξη Ελληνικών Επιμελητηρίων με το Επιμελητήριο της Σμύρνης για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στο χρόνιο, αλλά φλέγον ζήτημα της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων στη Χίο.

     Όπως ήδη και εσείς γνωρίζετε, με δεδομένη τη χρονοβόρα αναμονή των διεργασιών για την κατασκευή του νέου λιμανιού της Χίου, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να διευθετηθεί το θέμα της πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων με την κατασκευή της προβλήτας, όπως ακριβώς προβλέπεται στην Α΄ φάση της μελέτης για το νέο κεντρικό λιμένα στη θέση Κοντάρι. Το θέμα δε, καθίσταται εξαιρετικά επείγον, καθώς υπάρχει έντονη κινητικότητα σχετικά με τον καθορισμό συγκεκριμένων λιμένων, οι οποίοι θα γίνουν υποδοχείς κρουαζιερόπλοιων. 

     Με τον τρόπο αυτό, η ακριτική Χίος θα μπορέσει να καταστεί προορισμός κρουαζιερόπλοιων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τόνωση του τουρισμού και της τοπικής αγοράς, η οποία αναμένει εναγωνίως κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Να σημειωθεί ότι η Χίος διαθέτει όλα τα προσόντα για να καταστεί ελκυστικός προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ επιπλέον διαθέτει και το πλεονέκτημα της καίριας γεωγραφικής θέσης, στο κέντρο του Αιγαίου και απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια.

     Κατόπιν τούτων, οποιαδήποτε ολιγωρία ως προς συγκεκριμένο αίτημα, θα αποβεί εξαιρετικά ζημιογόνα για το νησί μας, καταδικάζοντάς το σε απομόνωση, σε μια περίοδο μάλιστα που άλλες πόλεις δραστηριοποιούνται έντονα και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

     Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβείτε για την επίλυση του ζητήματος. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειαστεί».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ