29.1.2015 18:37

Αυτονόητες οι ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας μεταναστών

Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου έκανε ο Βασίλης Μπάλλας περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με τον Οικολογικό Άνεμο κατά τη συζήτηση για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών στο λιμάνι της Χίου.

O Βασίλης Μπάλλας έκανε την παρακάτω δήλωση:  «Η ανθρωπιά, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, πρέπει να διατρέχει οριζόντια τους οργανισμούς, τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης. Πολιτικό προσωπικό και υπηρεσιακοί παράγοντες πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να επιδεικνύουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά σε ζητήματα ανθρωπιάς. Είναι λυπηρό που γίνεται σήμερα συζήτηση για θέματα αυτονόητα όπως η καθαριότητα, η υγιεινή και η παροχή στοιχειωδών ανέσεων. Απαιτείται άμεση και δραστική βελτίωση των συνθηκών κράτησης με άμεσες ενέργειες του δήμου. Η αλλαγή κυβέρνησης φέρνει και αλλαγή πολιτικής στα θέματα διαχείρισης της μετανάστευσης. Στα πρώτα δείγματα γραφής η δημιουργία υπουργικού χαρτοφυλακίου μετανάστευσης. 

Προτείνουμε με πρωτοβουλία του Δήμου να προσκληθεί η αν. υπουργός μαζί με υπηρεσιακό στέλεχος από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος να έρθει στη Χίο για αυτοψία και για την εκκίνηση μια διαδικασίας που θα οδηγήσει το ταχύτερο σε μια ικανοποιητική λύση για όλες τις πλευρές και κυρίως για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ