3.3.2016 13:37

«Αυτό τα αλλάζει όλα»: Η Χιακή Συμπολιτεία στα Nένητα με προβολή ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή

Ένα συναρπαστικό ταξίδι από τη Χαλκιδική ως τις Ινδίες, το ντοκιμαντέρ του Άβι Λιούις εξερευνά τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή. Έχοντας συγκεντρώσει εξαιρετικές κριτικές το «This changes everything»,  βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν, διαπραγματεύεται την υπέρτατη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής παρουσιάζοντας επτά δυναμικά πορτραίτα αγωνιζόμενων στην πρώτη γραμμή κοινοτήτων, από την Μοντάνα και την Αλμπέρτα μέχρι τις ακτές της Νότιας Ινδίας, το Πεκίνο, τις Σκουριές στη Χαλκιδική, αλλά και πέρα από αυτά.

Η ταινία «Αυτό τα αλλάζει όλα: Ο καπιταλισμός εναντίον του κλίματος» αποτελεί μια ευκαιρία για σκέψη, προβληματισμό και γνωριμία με εμπειρίες αντίστασης στην περιβαλλοντική καταστροφή, την οικονομική εκμετάλλευση και τη διάλυση των τοπικών κοινοτήτων. Ενενήντα λεπτά με συγκλονιστικές μαρτυρίες που πληροφορούν, εμπνέουν, παρακινούν και αφηγούνται όχι μια ακόμα ιστορία καταστροφής του περιβάλλοντος αλλά μια ευκαιρία αποδόμησης του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου με την προοπτική οικοδόμησης ενός ριζικά καλύτερου.

Η Χιακή Συμπολιτεία, συνεχίζοντας τη δράση της μέσα στην κοινωνία,  οργανώνει και καλεί στην προβολή της ταινίας στην Κινηματογραφική Αίθουσα των Νενήτων το Σάββατο 5/3/2016 στις 7.30 μ.μ., σαν μια ευκαιρία να προβληματιστούμε και να συζητήσουμε για τη μεγάλη πρόκληση των καιρών μας. 

Το τρέιλερ της ταινίας που θα προβληθεί: 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ