10.3.2015 18:04

Αυτό είναι το νέο βουλευτικό αυτοκίνητο του Ανδρέα Μιχαηλίδη

ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ 135 ΝΕΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής κληρώθηκαν σήμερα τα βουλευτικά αυτοκίνητα για τους 135 νέους Βουλευτές του Κοινοβουλίου με ελάχιστους από αυτούς να λένε όχι σε αυτά.

Ανάμεσα τους ο Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τους βουλευτές του κόμματος του, Παναγιώτη Καρακατσούλη, Γιώργο Αμυρά, Αντιγόνη Λυμπεράκη και Σταυρούλα Αντωνάκου, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν θέλουν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο.

Όχι σε βουλευτικό αυτοκίνητο είπε επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς. Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κ. Καραμανλής δεν ζήτησε καν βουλευτικό αυτοκίνητο και γι’ αυτό δεν συμπεριλήφθηκε στην κλήρωση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν βουλευτικό αυτοκίνητο οι βουλευτές Ε. Ψαρέα και Μ. Μουσταφά. Από το ΠΑΣΟΚ αυτοκίνητα πήραν όλοι οι βουλευτές.

Με Mini Cooper Countryman ο Α. Μιχαηλίδης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των αθηναϊκών ΜΜΕ στον Χιώτη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κληρώθηκε ένα Mini Cooper Countryman Diesel του οποίου η τιμή για το απλό μοντέλο ξεκινάει από τις 24.770 ευρώ.
Η κλήρωση αφορούσε μόνο στους 135 νέους βουλευτές καθώς οι υπόλοιποι 165 βουλευτές που επανεξελέγησαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είχαν ήδη αυτοκίνητο από την προηγούμενη σύνοδο της Βουλής των Ελλήνων.  

Τι ισχύει για το κοινοβουλευτικό leasing

Οι βουλευτές του λεκανοπεδίου Αττικής (Α’, Β’ Αθηνών και Πειραιά και υπόλοιπο Αττικής) δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1.400 κυβικά εκατοστά και έως 750 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα. Για τους βουλευτές περιφέρειας προβλέπεται Ι.Χ. έως 1.800 κ.εκ. και 1.200 ευρώ μίσθωμα. Ο συγκεκριμένος διαχωρισμός ανά κυβικά εκατοστά και εκλογική περιφέρεια έγινε επί θητείας του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και απέφερε σημαντική μείωση του κονδυλίου τουλάχιστον κατά 500.000 ευρώ. Για το 2015 το προϋπολογισθέν ποσό για την παροχή των βουλευτικών αυτοκινήτων ανέρχεται σε 3.270.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ