24.9.2013 17:41

Αυτό-απαξιώνουν τον θεσμό

«ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ», Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΒΡΟΥΛΗ

Πυρ ομαδόν κατά της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου εξαπολύουν μέσω του «π» οι Χιώτες σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι κύριοι υπεύθυνοι για τις απουσίες τους στις συνεδριάσεις είναι τόσο ο Κ. Γανιάρης όσο και ο Ν. Γιακαλής.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι στον «π» ο τρόπος λειτουργίας της Περιφέρειας όσο και ο τρόπος που λειτουργεί σε θεσμικό επίπεδο το όργανο έχει οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση τη δεύτερη βαθμίδα Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα να καταγράφεται «στο απουσιολόγιο» η θλιβερή εικόνα που έθιξε στο χθεσινό του πρωτοσέλιδο ο «π».

«Εκείνοι απαξιώνουν όχι εμείς»

Πρώτος από όλους το γάντι σήκωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θ. Βαλσαμίδης που εξαπέλυσε τα πυρά του στην Περιφερειακή Αρχή σημειώνοντας ότι η ουσία βρίσκεται στις παρεμβάσεις του κάθε συμβούλου και όχι στους τύπους.

«Διαβεβαιώνω δημόσια ότι δεν τίθεται ζήτημα αν θέλουν οι σύμβουλοι της παράταξής μου να έρχονται στις συνεδριάσεις ή όχι. Αντί να βλέπουμε τους τύπους θα παρότρυνα να δούμε την ουσία. Στα 3 χρόνια του οργάνου έχουμε θέσει τόσα ζητήματα για τη Χίο όσα δεν έχει βάλει όλη η πλειοψηφία μαζί.

Με τη δημοσιοποίηση του πίνακα έχει περάσει μία λάθος εικόνα, δεν αδιαφορούμε για τα πράγματα. Όσα έχουν συζητηθεί για τη Χίο είναι έπειτα από δική μας πρωτοβουλία και πάντα έρχομαι σε συνεννόηση με τους συμβούλους της Χίου», είπε ο κ. Βαλσαμίδης χωρίς όμως να δίνει ξεκάθαρη απάντηση για τον αριθμό των απουσιών των συμβούλων του.

Ο ίδιος πάντως έθεσε και την παράμετρο της οικονομικής δυνατότητας της μετακίνησης του κάθε συμβούλου αφού όπως είπε το κόστος μεταφοράς σε ένα από τα νησιά της περιφέρειας είναι μεγάλο ιδιαίτερα δε όταν χρειάζεται να μεταβούν μέσω Αθήνας σε Σάμο ή Λήμνο.

«Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι έχουμε και το ζήτημα της οικονομικής ευχέρειας του κάθε συμβούλου. Δεν έχω καταλάβει γιατί σε κρίσιμα ζητήματα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τη δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης που μας δίνει ο νόμος και αναγκάζουμε τον καθένα για λίγες ώρες να βρεθεί στη Μυτιλήνη», σημείωσε ο ίδιος.

«Ας ασχοληθούν με κάτι πιο σοβαρό»

Δρυμίτατη επίθεση τόσο προς τον εκπρόσωπο του «Οικολογικού ανέμου» Μιχ. Μπάκα όσο και τον Κ. Γανιάρη εξαπέλυσε ο Π. Βρουλής κάνοντας λόγο για ανούσιες κινήσεις εντυπωσιασμού.

«Ο κ. Μπάκας να πάει να μαζέψει πρώτα τον κολλητό του τον Κόρακα που κάνουν τις συνεδριάσεις μπάχαλο κάθε φορά και μετά να μας μιλήσει για το ποιος κάνει και τι κάνει ο καθένας», ήταν το πρώτο του σχόλιο στον «π».

Ο ίδιος πάντως δεν έκρυψε τα λόγια του αποδεχόμενος ότι ο τρόπος λειτουργίας του οργάνου τους έχει κουράσει και γι’ αυτό όπως είπε «είναι λογικό να έχουμε κουραστεί και να είμαστε πιο αδιάφοροι για ένα όργανο που η ίδια η πλειοψηφία το έχει απαξιώσει».

«Για να μας πουν πότε έβαλαν έστω και ένα θέμα για τη Χίο. Όλα τα θέματα για το νησί τα βάζουμε εμείς. Να μου πει ο κ. Γανιάρης πότε με πήρε έστω και ένα τηλέφωνο να συζητήσουμε κάτι για τη Χίο. Όταν του λέω κάτι για το νησί μου λέει συνέχει «Άσ’ το πάνω μου» και δεν γίνεται τίποτα. Έπειτα ζητήσαμε ένα γραφείο στην Περιφέρεια να συνεδριάζουμε σαν συνδυασμός και μας έδωσε με χίλια παρακάλια ένα μικρό γραφειάκι. Τι να πρωτοπώ γι’ αυτά τα χάλια τους;», σχολίασε ο κ. Βρουλής.

Μάλιστα απαντώντας ευθέως για τον αριθμό των απουσιών σχολίασε:

«Μας καλούν σε συνεδρίαση με 15 θέματα που δεν αφορούν τη Χίο. Έχει μία ημερήσια διάταξη για ένα δρόμο στο Σίγρι, για άλλο ένα δρόμο στην Ικαρία που στο κάτω- κάτω εγώ δεν ξέρω γιατί πρόκειται; Να σηκωθώ να φύγω από τη Χίο και να πάω Μυτιλήνη να πάω να ψηφίσω για ένα θέμα δευτερευούσης σημασίας; Με ρώτησαν αν μπορώ να πάρω άδεια από το ΙΚΑ ή αν έχω τη δυνατότητα μεταφοράς;», είπε ο κ. Βρουλής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ