25.8.2016 16:42

Αυτή είναι η χώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο θέλουν να πάνε για διακοπές

Για όσους ζούμε στην Ελλάδα, οι πιθανότητες είναι πως δύσκολα θα σκεφτούμε να κάνουμε καλοκαιρινές διακοπές οπουδήποτε αλλού. Εξάλλου η Ελλάδα με τις μαγευτικές της παραλίες, τα υπέροχα τοπία, τα γραφικά χωριουδάκια και τα σαν βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής νησιά της είναι στις top επιλογές όλων εκείνων που δεν ζουν στη χώρα μας.

Και αυτό δύσκολα θα αλλάξει. Η Ελλάδα όμως δεν είναι ο μόνος ονειρεμένος προορισμός στον πλανήτη. Ποιοι άλλοι προορισμοί λοιπόν είναι οι πιο επιθυμητοί και ποια χώρα θα επέλεγαν οι Έλληνες να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι;

Την απάντηση σε αυτές και πολλές ακόμη ερωτήσεις δίνει η έρευνα που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα teflSearch έχοντας αναλύσει τα δεδομένα της Google που αφορούν την περίοδο Ιούλιος 2015-Ιούλιος 2016, σε 80 χώρες και 52 γλώσσες και σχετίζονται με επιθυμητούς προορισμούς για διακοπές, παγκοσμίως αλλά και ανά χώρα. Οι δε προτιμήσεις των χρηστών παρουσιάζονται σε μια σειρά από χάρτες.

Για το διάστημα λοιπόν που αφορούν τα στοιχεία πιο επιθυμητός προορισμός αναδείχθηκε η Κροατία με 2,71% αναζητήσεις που σχετίζονται με τις διακοπές και ακολουθεί η Ελλάδα η Τουρκία, η Ταϊλάνδη, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κούβα, η Πορτογαλία, η Μάλτα και οι ΗΠΑ.

Ωστόσο, όσοι ήδη ζουν στην Κροατία κάνουν άλλα όνειρα για διακοπές και την πρωτιά στις προτιμήσεις τους έχουν οι Μαλβίδες και ακολουθούν οι: Ταϊλάνδη, Μάλτα, Ελλάδα, Κούβα, Τυνησία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Μαρόκο και Σρι Λάνκα.

Για όσους πάλι ζουν στην Ελλάδα υπάρχει επίσης μια λίστα με τους 10 πιο επιθυμητούς προορισμούς για διακοπές. Που ονειρεύονται λοιπόν να ταξιδέψουν οι Έλληνες; Με ένα εντυπωσιακό 21,2%, τη απόλυτη πρωτιά έχει η Γερμανία και ακολουθούν: Ιταλία, Ελλάδα, Λευκορωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ολλανδία, Αυστραλία, Αλβανία και Ισπανία.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ