28.6.2015 12:09

Αυθαίρετα έσοδα καταγγέλλει ο Μάρκος Σκούφαλος στο Λιμενικό Ταμείο [ΒΙΝΤΕΟ]

Απαραίτητες διευκρινήσεις για τα τέλη ελλιμενισμού που καλούνται να πληρώσουν το τελευταίο διάστημα οι ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών ή σκαφών αναψυχής σε 27 λιμανάκια, μαρίνες κι αλιευτικά καταφύγια της Χίου έδωσε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της ΛΑΣ Μ. Σκούφαλου, ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρης.

Όπως εξήγησε, το τέλος ελλιμενισμού δεν είναι ανταποδοτικό και συνεπώς δεν συνδέεται με υποδομές όπως η παροχή νερού ή ρεύματος στις 27 λιμενικές υποδομές της Χίου.

«Έχει να κάνει αποκλειστικά με τη χρήση των κρηπιδωμάτων και μόνο. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσό το οποίο θα μας εξασφαλίσει ότι σε περίπτωση ζημιάς σε μία οποιαδήποτε από τις 27 λιμενικές υποδομές το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, που ως γνωστόν δεν έχει έσοδα από πουθενά, θα μπορέσει να επέμβει και να την αποκαταστήσει», εξήγησε ο κ. Μπελέγρης.

Αυτό όμως που καλείται να απαντήσει εγγράφως πλέον το Λιμενικό Ταμείο στον Μ. Σκούφαλο είναι τι γίνεται σε περιπτώσεις όπως για παράδειγμα το λιμανάκι του Πετροκάραβου στον Βροντάδο, όπου η Κτηματική Υπηρεσία το θεωρεί παράνομο ως προς την κατασκευή του.

«Είναι δυνατόν να διεκδικεί έσοδα το Λιμενικό Ταμείο από μία παράνομη κατασκευή; Εξηγείστε πρώτα ως τι είναι χαρακτηρισμένη η υποδομή του Πετροκάραβου και στη συνέχει αν μπορείτε να διεκδικείτε χρήματα από αυτή», ήταν το ερώτημα του Μ. Σκούφαλου για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει απάντηση εγγράφως μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ