27.8.2014 11:56

«Αυτά ζητάμε από τον Β. Κικίλια»

Την παρατεταμένη παραμονή των ποινικών κρατουμένων στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου θα θέσουν ως μείζον ζήτημα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια οι Αστυνομικοί που υπηρετούν στη Χίο.

Μέχρι και 8 μήνες

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου Γιώργο Πατελίδα, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης είναι δραματική. Αιτία όπως εξηγεί αποτελεί η άρνηση των φυλακών να παραλάβουν κρατουμένους με δεδομένη την πληρότητα που ξεπερνάει το 100%.

«Το κρατητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνση είναι μόνιμα μία φυλακή. Υπάρχει χαρακτηριστική περίπτωση κρατουμένου που έχει χαρτί για τη Δικαστική Φυλακή Χίου και εξαιτίας της άρνησης παραλαβής παραμένει στο κρατητήριο της Αστυνομίας από τον Μάρτιο.  Επίσης υπάρχει άλλο παράδειγμα που μέχρι και αποφυλακιστήριο χαρτί παίρνει κάποιος από την Αστυνομία. Δηλαδή όλο το διάστημα ο κρατούμενος παραμένει στο κρατητήριο και την προτελευταία ημέρα διαμένει στη φυλακή και παίρνει το χαρτί», ανέφερε ο κ. Πατελίδας.

Το πρόβλημα όπως είπε μπορεί να λυθεί με ελάχιστη συνεννόηση μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ώστε να σταματήσει η αποστολή κρατουμένων στη Χίο μέχρι να επανέλθει η φυλακή σε φυσιολογικά επίπεδα.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο ίδιο πρόβλημα ανέφερε ως εξίσου σημαντικό ζήτημα την μετατροπή του γυμναστηρίου των Αστυνομικών σε χώρο κράτησης.

«Όλα έγιναν μέσα σε μία νύκτα. Ο χώρος που προορίζονταν για τους αστυνομικούς μετατράπηκε κρατητήριο. Είναι ένα θέμα που δυστυχώς το ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση και το συνεχίζει και η σημερινή», ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος ο κ. Πατελίδας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αύξησης του αριθμού των μεταναστών τονίζοντας ότι απαιτείται μόνιμο προσωπικό αλλά και σωστές υποδομές που θα διευκολύνουν τόσο την παραμονή τους στη Χίο όσο και τους ίδιους τους Αστυνομικούς. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ