7.11.2013 14:14

Αυτά είναι τα βασικά ζητούμενα της Περιφέρειας μας

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ

Τα δικαιώματα των νησιωτών έναντι των υπολοίπων Ευρωπαίων πολιτών και τη λήψη μέτρων για τη στήριξη των νησιωτικών περιοχών της Ε.Ε μέσα από τους θεσμούς και τις επιτροπές της θα έχει στόχο η συμμετοχή του δημάρχου Χίου στο Δ.Σ. της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε.

Με αφορμή την στην έκδοση σχετικού ενημερωτικού εντύπου, της Επιτροπής των Περιφερειών, ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. σε μήνυμα του ο Π. Λαμπρινούδης μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Με την ιδιότητα του Δημάρχου Χίου, ενός ακριτικού νησιού του Αιγαίου πελάγους, που συνορεύει με τα παράλια της Τουρκίας, στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, αλλά και ως μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε, ενώνω τη φωνή μου με όλους τους εκπροσώπους των τοπικών και περιφερειακών αρχών της Ευρώπης, για να διεκδικήσουμε από κοινού τη στήριξη για την ανάπτυξη των περιοχών μας.

  Η συμμετοχή μας στο Δ.Σ. της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. δίνει τη δυνατότητα στις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές και στους πολίτες, που εκπροσωπούμε, να συμμετέχουμε στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Ε.Ε, που αφορούν τις περιφέρειες και τους δήμους.

Η δυνατότητα αυτή μας επιτρέπει να ενισχύσουμε την περιφερειακή πολιτική για κάθε ζήτημα, που αφορά την περιοχή μας κι αποτελεί πράγματι σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξή της. Η στήριξη της νησιωτικής περιοχής μας, η λήψη μέτρων για τις παράκτιες περιοχές, η ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων μας, είναι μερικά από τα βασικά ζητούμενα για την περιφέρειά μας, ώστε όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες να απολαμβάνουμε τα ίδια προνόμια στην ενωμένη Ευρώπη».  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ