25.8.2015 16:57

«Αξιόπλοα πλοία καθόλη τη διάρκεια του Χειμώνα»

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Σ.Α.Σ. Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Την επισήμανση της σοβαρότητας της κατάστασης λόγω της αυξημένης ροής μεταναστών και προσφύγων ειδικά στο νησί της Λέσβου, έκανε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και ζήτησε την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού με έκτατα δρομολόγια πλοίων.

Στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. συζητήθηκε η προκήρυξη δημοπράτησης μειοδοτικού διαγωνισμού για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών που προκύπτουν στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η Περιφερειάρχης, μεταφέροντας τις απόψεις των Φορέων των νησιών όπως αυτές καταγράφηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, τόνισε τη σημασία σταθερού και έγκαιρου προγραμματισμού δρομολογίων με αξιόπλοα πλοία για το χειμώνα, με διασπορά τους σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Επίσης, ζήτησε την παράταση των υφισταμένων δρομολογίων από και προς τα δύο νησιά κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, επισημαίνοντας, ειδικά για τη Λήμνο, τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης επιβατών κυρίως τα Σαββατοκύριακα λόγω και της κυνηγητικής περιόδου.   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ