4.7.2014 13:16

ΑΞΑΝΕΜΟΣ με ονοματεπώνυμο

ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΧΙΟΥ ΦΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ ΤΟΥ Γ. ΠΕΡΑΝΤΑΚΟΥ

Σε «ΑΞΑΝΕΜΟΣ  - Γιώργος Περαντάκος» μετονομάζεται από φέτος το καθιερωμένο πια Φεστιβάλ, έτσι ώστε να τιμάται στο διηνεκές η μνήμη του αλησμόνητου εμπνευστή και εκ των ιδρυτών του, συνθέτη και ερμηνευτή Γιώργου Περαντάκου.
Σε μια γενναία απόφαση, ίσως και αδιατύπωτη μεταξύ των μελών του συλλόγου Καλαμωτουσίων Αττικής, η διοργάνωση, παρά τη συναισθηματική φόρτιση και το κενό της απώλειας του καλλιτεχνικού της διευθυντή έχει αποφασίσει να παραμείνει ενεργή και ισχυρά παρούσα στα θερινά καλλιτεχνικά και πολιτιστικά μας πράγματα, παρακαταθήκη και εγγυητική συνιστώσα στην προαγωγή του χιώτικου και κατ’ επέκταση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.
Το Φεστιβάλ «ΑΞΑΝΕΜΟΣ- Γιώργος Περαντάκος», εκφράζει πλέον τη βούληση όλων, μελών, συγχωριανών και φίλων της Καλαμωτής, προτείνοντας ένα αξιόλογο πρόγραμμα εκδηλώσεων, μέσα στο όποιο περιλαμβάνονται συναυλίες μεγάλων δημιουργών-ερμηνευτών, θεατρική παράσταση, παιδικό θέατρο, παραδοσιακό γλέντι, εικαστικές εκθέσεις, δρώμενα και λοιπά.

«Παρών» παρά τις αντιξοότητες
Για ακόμα μια φορά το φεστιβάλ και συγκεκριμένα με συνεχή παρουσία πενταετίας,  αγκαλιάζει όλες τις τέχνες, σε μια προσπάθεια προβολής όλου του νησιού και σε αγαστή και στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, προσφέροντας ψυχαγωγία στους επισκέπτες και τους κατοίκους της Χώρας και των χωριών της Χίου.
Η προσπάθεια αυτή βασίζεται πάντα στους χορηγούς, αλλά και της  μεγάλης ομάδας εθελοντών της Καλαμωτής που προσφέρει πολλές ώρες δουλειάς για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Χίου, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου και τη Δημοτική Τοπική Κοινότητα Καλαμωτής.
Η διοργάνωση, σε πείσμα των δυσμενών οικονομικά καιρών, έχει προγραμματίσει για το φετινό καλοκαίρι, από την Τετάρτη 6 έως και την Κυριακή 17 Αυγούστου, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές και τιμητικές εκδηλώσεις, στις οποίες εισιτήριο θα υπάρχει μόνο όπου έχει κριθεί απολύτως απαραίτητο, σαν τη μεγάλη συναυλία  «ΓκαΓκαΝτίν» με τους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαρίτσα και Πάνο Μουζουράκη στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης και μάλιστα κατά την προπώληση στα 12 και στην είσοδο του γηπέδου στα 15€. 
Επίσης κατά τη συναυλία της Πανσελήνου με τίτλο «Στου φεγγαριού …. τις όχθες»,
στον αρχαιολογικό χώρο του Εμπορειού, στις 10/8, διατυπώνεται η παράκληση ώστε το κοινό   όσοι προσέλθουν να συνδράμει, αντί εισιτηρίου,  στο έργο της ΜΚΟ «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», με τρόφιμα ή είδη προσωπικής υγιεινής, εκπρόσωποι της οποίας θα παραβρίσκονται στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου.
Φέτος στο «Αγουστιάτικο Φεγγάρι» θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Μίλτος  Πασχαλίδης, Μιρέλλα Πάχου, Ερωφίλη και Κώστα Παρίσης.

Θέατρο, κινηματογράφος κλπ
Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα του φεστιβάλ ξεχωρίζουν:
- Σάββατο 9/8, ώρα 21:30 Θεατρική παράσταση, «Τα ραδίκια …ανάποδα»
του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Ερμηνεύει ο Γιώργος Γαλίτης.
-  Δευτέρα 11/8, ώρα 22:00  Cine Αξάνεμος, «Το δέντρο και η κούνια»
της εκ Καλαμωτής Μαρίας Ντούζα.
Παίζουν: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Mirjanna Karanovic, Νίκος Ορφανός.
- Τετάρτη 13/8, ώρα 21:30  Καλαμωτή (Αγιος Γιάννης)
Προβολή ντοκιμαντέρ του Στρατή Βογιατζή και της Θέκλας Μαλάμου.
- Πέμπτη 14/8, ώρα 22:00
Συναυλία Χιώτικων Συγκροτημάτων, «Εν Καλαμωτή – Αφιέρωμα στους καλλιτέχνες που αγαπάμε». Συμμετέχουν νέα παιδιά και φοιτητές από την Καλαμωτή και συγκεκριμένα οι Γιώργος Ταναίνης (Μπουζούκι), Μιχάλης Ατσάλης (Κιθάρα), Βασίλης Λεμονιάς (Τσέλο), Άγγελος Μπουλμέτης (Κρουστά – Τραγούδι), Μιχάλης Καλούπης (Κιθάρα – Τραγούδι).
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ