24.2.2015 17:44

Ατζέντα με προβλήματα... ρουτίνας

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΜΑΚΡΟΠΝΟΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Πως θα είναι οι παιδικοί σταθμοί μετά από πέντε χρόνια; Οι αθλητικές υποδομές; Το ΚΑΠΗ; Την απάντηση δεν μπορεί να τη δώσει κανείς με ακρίβεια. Όχι πως σήμερα κινδυνεύουν στην λειτουργία τους, κάθε άλλο. Είναι όμως τέτοια η ρουτίνα των θεμάτων που έρχονται αντιμέτωπα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου στις συνεδριάσεις, που ίσως σε λίγο καιρό να μην θεωρούν και απαραίτητη την συμμετοχή τους. Εξάλλου, ήδη από το συνδυασμό του δημάρχου οι συμμετοχές  δείχνουν να ελαχιστοποιούνται σε βαθμό που ο Παντ. Καμπούρης είναι αναγκασμένος να μετρά παρουσίες για να προσδιορίσει αν υπάρχει ή όχι απαρτία για την διεξαγωγή των συνεδριάσεων.

Χαμηλή ατζέντα, χαμηλές πτήσεις;

Τα θέματα με τα οποία απασχολείτε το συμβούλιο είναι μάλλον αρκούντως τυπικά. Αλληλογραφίες, αιτήματα φορέων, έγκριση μικρών πιστώσεων, γενικευμένες ενημερώσεις, τίποτα το απόλυτα αναγκαίο που να απαιτεί ένα δίωρο και βάλε συζήτησης.  Ωστόσο τα μέλη δείχνουν ειλικρινή διάθεση να δώσουν λύσεις και η αλήθεια είναι πως απαιτούνται αρκετές... λύσεις.

Η προσοχή στο Κολυμβητήριο

Το Νομικό Πρόσωπο δέχεται άδικη κριτική για την χρήση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου. Με επιστολή τους κάποιοι γονείς δείχνουν να διαμαρτύρονται για το παραμικρό, ακόμη και για το γεγονός ότι δαπανήθηκε πετρέλαιο προκειμένου η μεγάλη δεξαμενή του κολυμβητηρίου να είναι κατάλληλη για την διεξαγωγή των αγών της ανδρικής ομάδας του Ν.Ο. Χίου. «Φτάσαμε και σε τέτοια επίπεδα. Οι καταγγελίες που έγιναν δεν ισχύουν στο ακέραιο. Έσκασε ένα από τα τρία φίλτρα της πισίνας, χάθηκαν 20 πόντοι νερό και έπρεπε να αναπληρωθούν με παγωμένο. Ε τι να κάναμε; Να μην φέρναμε την θερμοκρασία εκεί που έπρεπε;» αναρωτήθηκε ο Παντ. Καμπούρης.

Σύμφωνα και με τον υπεύθυνο του Ιωνικού Κολυμβητηρίου Ν. Λαμπρινούδη, ο χώρος καθημερινά παρουσιάζει προβλήματα. Η προσοχή όλων είναι στραμμένη όλο το 24ωρο στα μηχανήματα διότι οποιαδήποτε ζημιά πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί ασύμφορη για την επισκευή της λόγο παλαιότητας. «Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να λειτουργούν όλα όπως πρέπει σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και στη θέρμανση. Η ΔΕΗ άλλοτε στέλνει ατμό σε υψηλή θερμοκρασία, άλλοτε όχι. Εκεί δεν έχουμε άλλες επιλογές. Όμως πάντα προσέχουμε οι θερμοκρασίες να βρίσκονται στα σωστά επίπεδα και το καταφέρνουμε», παρατήρησε ο ίδιος, εκφράζοντας και πολλά παράπονα για τα σωματεία. «Δεν συνεργάζεται κανένα σωματείο. Οι απαιτήσεις βουνό και οι υποχρεώσεις πουθενά. Υπάρχει ένα ζήτημα», τόνισε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ