13.7.2012 16:17

Ασπίδα προστασίας από Λαμπρινούδη σε Μουσουρούλη

Με αφορμή τις δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΝΕΛ κ. Γιάννη Αβραντίνη περί «συμφερόντων», στην προσπάθειά του να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για τον συμπολίτη μας και Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη και στην ανακοίνωση της ΝΕΛ για ανακλήσεις δρομολόγησης των ταχύπλοων «ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ» και «ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ι» από τις γραμμές Πειραιάς Μυτιλήνη και Πειραιάς Εύδηλος Βαθύ, αντίστοιχα οφείλω να επισημάνω τα ακόλουθα:
          Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ΣΑΣ της 22ης Ιουνίου 2012, όπου συζητήθηκε το θέμα της δρομολόγησης του πλοίου «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιά – Χίου – Μυτιλήνης, με την προσωπική μου κατάθεση κατέδειξα την επιτακτική ανάγκη δρομολόγησης του πλοίου προς τα μέλη του Συμβουλίου δεχόμενος κι εγώ τα βέλη των εκπροσώπων της ΝΕΛ μέσα στην αίθουσα του συμβουλίου.
          Τελικά η προσπάθειά μας καρποφόρησε και το πλοίο την Τετάρτη εκτέλεσε το πρώτο του δρομολόγιο, καταπλέοντας στο λιμάνι της Χίου, όπου με χαρά το υποδέχθηκε το σύνολο των συμπολιτών μας.
          Στην τελετή, που ακολούθησε πάνω στο πλοίο, πρώτος εγώ τόνισα την ανάγκη, στην πρωτοφανή σημερινή οικονομική κρίση, το πλοίο να μείνει, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, συμβάλλοντας στην άριστη εξυπηρέτηση της μετακίνησης των πολιτών, αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.
          Η τοπική κοινωνία πρέπει τέτοιες επιχειρηματικές προσπάθειες να τις στηρίζει, όπως στο παρελθόν στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια της Hellenic Seaways και τα πλοία «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» και «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ».
          Αν η ΝΕΛ έχει την πρόθεση να δρομολογήσει πλοίο της ίδιας ή και καλύτερης δυνατότητας παροχής υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς, δηλώνω ότι με το ίδιο σθένος θα υπερασπιστώ τη δρομολόγησή του και η υποδοχή και η στήριξη θα είναι αντίστοιχη με αυτή του «Blue Star Patmos».
          Συμμεριζόμενος την άποψη του συνόλου των συμπολιτών μας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, τιμώντας με την παρουσία του την τελετή υποδοχής του πλοίου, ζήτησε από τους συμπολίτες μας το αυτονόητο, δηλαδή τη στήριξη της γραμμής και σήμερα δέχεται άδικα και τελείως απρόκλητα την επίθεση εκπροσώπων της ΝΕΛ για εξυπηρέτηση «συμφερόντων» και δηλώσεις απόσυρσης ταχύπλοων από γραμμές των γειτονικών μας νησιών, που εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, οι ίδιοι είχαν ζητήσει να τους εγκριθούν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
          Καλώ τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΕΛ και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να επιδείξουν σύνεση, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Βόρειο Αιγαίο δεν έχει την πολυτέλεια για αντιπαλότητες, είναι μια ακριτική και άκρως νευραλγική περιοχή και χρειάζεται τη συμβολή όλων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ