28.3.2012 10:24

Αρρυθμίες στο «Σκυλίτσειο» απ’ τις περικοπές στις εφημερίες

· ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

Σε επίσχεση εργασίας, χωρίς σαφή, μέχρι τώρα, χρονικό προσδιορισμό της επέκτασης της, προχωρούν από αύριο νοσοκομειακοί ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, για την περικοπή κατά 30% των δαπανών για την κάλυψη των εφημεριών.

Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων είναι να μη λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία, να αναβληθούν όλα τα τακτικά χειρουργεία και να εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά που θα φτάνουν στο Νοσοκομείο της Χίου.

Από την απόφαση του ΣΙΝΟΧΙ και του ΣΕΣΝΟΧ διαφοροποιήθηκε το μη νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, το οποίο θα βρίσκεται κανονικά στα καθήκοντα του, ένα μικρό εσωτερικό ρήγμα, χωρίς ωστόσο να αποτρέπεται η ταλαιπωρία και η αναστάτωση για τους ασθενείς.

Οι αρχικές περικοπές στις δαπάνες για τις εφημερίες έγιναν ακόμα μεγαλύτερες από το δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο τις περιστέλλει συνολικά κατά 50 εκ. ευρώ. Για να πετύχει, μάλιστα, το στόχο του, ορίζει ως θεματοφύλακες επιτρόπους, οι οποίοι θα επιβλέπουν την απαρέγκλιτη τήρηση των μη υπερβάσεων.

Οι οριζόντιες περικοπές στις δαπάνες για την υγεία, που αγγίζουν και την αμοιβή των εφημεριών και όχι τον αριθμό τους, όπως κακώς συχνά αναφέρεται, έρχεται ως αποτέλεσμα της παθητικής στάσης του προσωπικού των νοσοκομείων όλης της χώρας στο ανεξέλεγκτο όργιο σπατάλης που επί χρόνια γίνονταν και έχει σήμερα βάρβαρες επιπτώσεις ειδικά στους χαμηλά αμοιβόμενους εργαζομένους.

Διέξοδο, αν και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, ίσως δώσει η αυριανή συνάντηση με την ηγεσία της ΔΥΠΕ, με τη διοίκηση του «Σκυλιτσείου» σε πρώτη φάση να παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς δυνατότητα παρέμβασης, αφού το κύμα αντίδρασης στα νοσοκομεία φέρεται να επεκτείνεται σε όλα τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ