14.2.2017 9:40

Αρνήθηκε να συμμετέχει στην επιτροπή για το προσφυγικό η Χιακή Συμπολιτεία

Αντιτίθεται στη σύσταση επιτροπής για το προσφυγικό- μεταναστευτικό η Χιακή Συμπολιτεία υποστηρίζοντας πως η επιτροπή θα αντικαταστήσει τον ρόλο του δημοτικού συμβουλίου και καταψήφισε την πρόταση αρνούμενη να συμμετέχει σε αυτήν. Η Χιακή Συμπολιτεία με επιστολή της, εξαιτίας απουσία των μελών της από τη συνεδρίαση σημείωσε:

 «Για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή μας δεν είναι δυνατό να συμμετέχουμε στη σημερινή (13/2/2017) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Γι' αυτό καταθέτουμε συνοπτικά την άποψή μας για το υπό συζήτηση θέμα της σύστασης Επιτροπής για το Προσφυγικό / Μεταναστευτικό Ζήτημα:

  • Όπως φαίνεται και από το εισηγητικό κείμενο, αυτό που αρχικά ο κ. Δήμαρχος αποκαλούσε «ομάδα εργασίας» έχει εξελιχθεί σε όργανο με συντονιστικό-παρεμβατικό ρόλο, με αναλογική εκπροσώπηση παρατάξεων και προεδρείο.
  • Στην ουσία η εν λόγω Επιτροπή, εκ των πραγμάτων, θα υποκαθιστά το Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα που όπως έχουμε υπογραμμίσει είναι θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτο.
  • Ως συνέπεια των παραπάνω η «Χιακή Συμπολιτεία» διαφωνεί με τη σύσταση της επιτροπής και δεν θα συμμετέχει σε αυτή. Θα συνεχίσουμε, όπως με συνέπεια έχουμε πράξει, να καταθέτουμε τις απόψεις-προτάσεις μας στο θεσμικά και πολιτικά κυρίαρχο σώμα, αυτό του Δημοτικού Συμβουλίου». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ