26.1.2017 19:42

Αρχίζει να συζητά την αποσυμφόρηση επίσημα η Ν.Δ.

ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 3 ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Κριτική στους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς, με αφορμή την προχθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών ασκούν με κοινή δήλωση τους οι νησιώτες βουλευτές Χαρ. Αθανασίου, Μ. Κόνσολας και Ν. Μηταράκης.

Η σημασία βέβαια στην ανακοίνωση κρύβεται στη λεπτομέρεια ότι, για πρώτη φορά, σε επίσημο κομματικό κείμενο της ΝΔ υιοθετείται η ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών. Αναλυτικά στην κοινή δήλωση οι 3 βουλευτές αναφέρουν:

 

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού υπονόμευσε την τοπική οικονομία και τον τουρισμό των νησιών με τις επιλογές της στο μεταναστευτικό, αποδεικνύεται ανίκανη να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πολιτικές που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στα νησιά που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος.
 
Εδώ και δύο χρόνια, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εμπαίζει τους πολίτες των νησιών και τις τοπικές κοινωνίες, που έχουν εξαντλήσει τα όρια της αντοχής τους.
 
Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την αποσυμφόρηση των νησιών, αντίθετα η Κυβέρνηση συζητά τη δημιουργία και νέων δομών.
 
Δεν υπάρχει, δύο χρόνια μετά, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής, διαφήμισης και αποκατάστασης της εικόνας αυτών των νησιών, ως τουριστικών προορισμών.
 
Δεν υπάρχει, όχι μόνο σχεδιασμός, αλλά και βούληση για την αλλαγή του πλαισίου του αναπτυξιακού νόμου, προκειμένου να ενταχθούν αυτά τα νησιά στις περιοχές με υψηλό ποσοστό και ειδικό καθεστώς ενίσχυσης.
 
Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικού χαρακτήρα επίσκεψής του στη Νίσυρο, εξήγγειλε την ενεργοποίηση δύο Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων για το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο.
 
Μέχρι σήμερα, η συγκεκριμένη εξαγγελία, είναι στον αέρα.
 
Λόγια του αέρα αποτελούν και όλες οι κυβερνητικές εξαγγελίες και υποσχέσεις.
 
Τα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές επιπτώσεις του μεταναστευτικού χρειάζονται συγκεκριμένα τομεακά αναπτυξιακά προγράμματα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.
 
Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, μια νέα Κυβέρνηση που θα εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ