3.3.2015 16:43

Αρχιτεκτονική πρόκληση το στέγαστρο των ΤΑΞΙ [ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ]

ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΑΞΙ

Το σχέδιο που έλαβε το 1ο Βραβείο του διαγωνισμού

Καλλιστεία είχαμε το Σαββάτο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Όμως η Κριτική Επιτροπή δεν ανακήρυξε τη… Μις Χίος. Επέλεξε τα τρία καλύτερα σχέδια από τα δεκαοκτώ που κατατέθηκαν στον  Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό  δημιουργίας στεγασμένου χώρου παραμονής οδηγών και επιβατών ταξί, στην πιάτσα της πλατείας Βουνακίου, απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς.

Οι τρεις δημιουργοί τους θα λάβουν και ως χρηματικό βραβείο από 1000 ευρώ ο καθένας. Με εύφημη μνεία χωρίς χρηματικό βραβείο βραβεύθηκαν και άλλα τρία. Οι προτάσεις των σχεδίων κατατέθηκαν με κωδικούς αριθμούς και όχι επώνυμα για την προστασία της διαδικασίας και της διαφάνειας, όπως ορίζει η νομοθεσία, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Σταμάτη Καρουσάκη. Θα ακολουθήσουν μέσα στην εβδομάδα η καταχώρηση των πρακτικών και των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του δήμου, η κοινοποίηση στις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες  και η έκθεση όλων των έργων για κάποιο διάστημα στο Ομήρειο.  

« Όλα τα έργα ήταν υψηλού επιπέδου. Η επιλογή έγινε με βάση τους όρους και τα κριτήρια που έχουμε θέσει στην προκήρυξη. Η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να επιλέξει το ένα από τα τρία για τη δημιουργία του στεγάστρου, όχι απαραίτητα το πρώτο. Η τελική επιλογή μπορεί να γίνει και από το δήμαρχο, ο οποίος θα  αποφασίσει και το πότε θα κατασκευαστεί» δήλωσε ο αρμόδιος υπάλληλος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ