4.4.2016 22:02

Άψογος και αδιάβλητος ο διαγωνισμός για την ΒΙ.ΑΛ. αναφέρει ο Τόσκας

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΤΟ ΥΠ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ

Άψογο και αδιάβλητο χαρακτηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον διαγωνισμό για την κατασκευή του Hot Spot της Χίου, παρά τις έντονες και με έγγραφα αποδείξεις που έφεραν Ν.Δ. και "ΠΟΤΑΜΙ" στην Βουλή, ζητώντας διευκρινήσεις από την κυβέρνηση. 

Σε σημερινή του δήλωση ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Σε ότι αφορά στην νομιμότητα των διαγωνισμών αναφέρω ότι διεξήχθη λεπτομερής προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αποδεικνύεται επίσης ο άψογος και αδιάβλητος χαρακτήρας της διαδικασίας, με ανταγωνιστικές προσφορές  και κόστος χαμηλότερο του προϋπολογισθέντος. Στο έργο της Χίου, μάλιστα, το ποσοστό έκπτωσης του πρώτου μειοδότη ήταν διπλάσιο του δεύτερου (30,5 %). Επιπλέον στο ίδιο Κέντρο Υποδοχής έγινε και δεύτερο έργο, με όγκο πρόσθετων εργασιών που απαιτήθηκαν εκ των υστέρων, χωρίς ουσιαστικά να υπερβούμε το προϋπολογισμένο κόστος του πρώτου!»

 Μας κάνει, λοιπόν, εντύπωση το γεγονός, πως η ΝΔ και το ΠΟΤΑΜΙ, βγάζουν σχεδόν ίδιες ανακοινώσεις και δεν προχωράνε στις αρμόζουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, καταθέτοντας στη Βουλή Ερωτήσεις ή Επίκαιρες Ερωτήσεις, ώστε να λάβουν τις απαντήσεις που ζητάνε. Αν, βέβαια, τους ενδιαφέρουν οι απαντήσεις, γιατί όπως δείχνουν με την πρακτική τους, το μόνο που επιδιώκουν είναι η λάσπη κατά της κυβέρνηση", αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υφυπουργός.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ