6.8.2014 16:33

Αποζημίωση για τους μαστιχοπαραγωγούς

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ

Ερώτηση που αφορά στις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών που πλήγηκαν από την τελευταία βροχόπτωση κατέθεσαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου και Ν. Μωραϊτης.
«Η τεράστια ζημιά έρχεται να προστεθεί στο Γολγοθά του μαστιχοπαραγωγού, που βιώνει τις τραγικές επιπτώσεις από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ.
Ειδικότερα στα πλαίσια της αντιλαϊκής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, την άγρια φορολογία και τα χαράτσια σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, στην υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ μέσω της “GAIA-Επιχειρείν», κ.ά. που έχουν αυξήσει το κόστος παραγωγής, η κατάσταση για την αγροτιά είναι δραματική.
Η διέξοδος, για τους χιλιάδες παραγωγούς, που οδηγήθηκαν στην καλλιέργεια της μαστίχας, για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στενεύει δραματικά’ σημειώνουν οι βουλευτές, ρωτώντας τον υπουργό τι άμεσα μέτρα θα πάρει για:
• Να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών;
• Να εξασφαλιστεί, άμεσα, από τον ΕΛΓΑ, η ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των αγροτών στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν για την αναμενόμενη παραγωγή και για το φυτικό κεφάλαιο;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ