27.3.2013 15:46

Αποτελεί ευκαιρία ο αλιευτικός τουρισμός;

Ερώτηση στα υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού κατέθεσε ο βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος ζητώντας να πληροφορηθεί κατά πόσο οι ευρωπαϊκές πιστώσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού.
Όπως σημειώνει στην Ερώτησή του ο κ. Τριαντάφυλλος:
“Η χώρα μας, παρά το γεγονός ότι έχει πολλές περιοχές που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχει η επιλογή του αλιευτικού τουρισμού υστερεί σε οργάνωση και υποδομές και υπάρχει ελλιπής ενημέρωση προς αυτήν την κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια ήπια μορφή τουριστικής ανάπτυξης.Στα προγράμματα αλιευτικού τουρισμού που υπάρχουν θα μπορούσαν να ενταχθούν επαγγελματίες αλιείς, ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών αλιείας, για να ενισχύσουν το εισόδημά τους, ειδικά σε μια περίοδο που σημειώνεται στροφή στα μικρά αλιευτικά σκάφη, τα οποία και αποτελούν τμήμα της ραχοκοκαλιάς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με την ψήφιση του Νόμου 4070/2012 προβλεπόταν, εντός έξι μηνών να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για τον αλιευτικό τουρισμό, το οποίο, έπειτα από σχετική απάντηση σε Ερώτηση, μέσω Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, μέχρι το τέλος του 2012 δεν είχε εκδοθεί, λόγω της απαιτούμενης συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών”.
Ο κ. Τριαντάφυλλος κλείνοντας την Ερωτησή του ζητα να πληροφορηθεί:

1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός των Υπουργείων για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού;
2.  Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την έκδοση του σχετικού Π.Δ., το οποίο θα δώσει ώθηση στον αλιευτικό τουρισμό και σε δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ασχολούνται με την αλιεία;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ