16.9.2016 14:51

Αποσυμφόρηση των νησιών ζήτησε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στη συνεδρίαση του ΕΛΚ για το προσφυγικό

Παρέμβαση στην ειδική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη με θέμα «ο ρόλος των Περιφερειών και των τοπικών αρχών στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», έκανε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

 

Η Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περιθώριο και χρόνος αλλά ανάγκη επείγουσας, άμεσης δράσης, σημειώνοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ανταποκριθεί όπως περιμέναμε και όπως όφειλε στην ενίσχυση της στελέχωσης των υπηρεσιών ασύλου, απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της υπερσυγκέντρωσης στα νησιά μας». 

 

Επισημαίνοντας  ότι χρειάζονται χειροπιαστές λύσεις και αποτέλεσμα, η Περιφερειάρχης απηύθυνε το εξής ερώτημα στους ευρωπαίους αξιωματούχους: «Πώς μπορείτε αποτελεσματικά να συνδράμετε ώστε το πρωτόγνωρο αυτό ζήτημα να μπει σε ένα δρόμο αποτελεσματικής αντιμετώπισης, με άμεσο στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών μας;».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ