21.3.2012 12:25

Αποστολή εξετελέσθη

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΝΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΡΕΛΩΠΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΠΙΑ

 
Η ομάδα όσο πάει δυναμώνει. Ο καλός καιρός βοηθάει και φέρνει κι άλλους πια κοντά. Έτσι προχθές πάνω από 30 άτομα βρέθηκαν κοντά στην εθελοντική ομάδα που το τελευταίο διάστημα κάθε Κυριακή καθαρίζει ιστορικά μονοπάτια της Χίου.
Σειρά είχε το μονοπάτι από τον Αγρελωπό μέχρι τα Καμπιά και πιο συγκεκριμένα το τελευταίο του τμήμα. Μετά από σκληρή δουλειά, αφού το μονοπάτι είχε σχεδόν εξαφανιστεί από τα κλαδιά, τα χόρτα και τους θάμνους, ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε.
Το μονοπάτι είναι πλέον βατό για να μπορέσουν όλοι οι περιπατητές να το απολαύσουν.
Στους εθελοντές που πλαισίωσαν την ομάδα του Δ. Γιαννούμη και του Γ. Χαλάτση αυτή τη φορά περιλαμβάνονταν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ανιχνευτές του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου και εκπαιδευτικοί.
Το συγκεκριμένο μονοπάτι είναι από τα πιο ιστορικά του νησιού. Είναι πετρόχτιστο  και συνέδεε τα  Καμπιά  με  τον εγκαταλελειμμένο σήμερα οικισμό του Αγρελωπού. Κατηφορίζει στον καμπούσικο ποταμό, που σχεδόν όλο το χρόνο έχει νερό και το παλιό πέτρινο μονότοξο γεφύρι, που συνδέει τις όχθες του, διατηρείται σε  άριστη  κατάσταση και  θυμίζει  Ήπειρο!
Το συνολικό μήκος αυτής της υπέροχης διαδρομής είναι 3 χλμ. και προχθές καθαρίστηκαν τα 500 τελευταία μέτρα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ