6.11.2014 17:46

Αποπέμφθηκε ο Στύλιος για το «Θέλετε Κασιδιάρη» στην Κανέλλη

Εκτός κυβέρνησης τέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος. Την παραίτηση του υφυπουργού είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μόλις έμαθε για τη χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Στύλιος στην κυρία Λιάνα Κανέλλη στην Ολομέλεια της Βουλής.Περίπου στις 15:30, ο κ. Στύλιος ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας. Σε δήλωση που έκανε στο περιστύλιο της Βουλής διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση και χαρακτήρισε «ατυχή λεκτικό διαξιφισμό στον οποίο δόθηκαν λάθος ερμηνείες» το «θέλετε Κασιδιάρη!» που εκστόμισε προς την Λιάνα Κανέλλη.

Επί της ουσίας όμως, ο κ. Στύλιος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι λίγο μετά την δημοσιοποίηση του σκαιού χαρακτηρισμού με τον οποίο «στόλισε» την κυρία Κανέλλη, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τη βουλευτή του ΚΚΕ. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την «καρατόμηση» του υφυπουργού Παιδείας από την κυβέρνηση με το επιχείρημα ότι δεν δέχεται ούτε σαν λεκτικό ατόπημα την προσπάθεια εκλογίκευσης του εξτρεμισμού και της βίας.

Νωρίτερα, όταν η κυρία Κανέλλη έμαθε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την παραίτηση του κ. Στύλιου δήλωσε: «Ευτυχώς η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο».


Το περιστατικό συνέβη την ώρα που η κυρία Κανέλλη ανέπτυσσε την δευτερολογία της επίκαιρης ερώτησής που κατέθεσε σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού στον παιδικό πληθυσμό. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως την ώρα που οι μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία ο υφυπουργός εμφανίζεται «ως Μαρία Αντουανέτα λέγοντας ότι το υπουργείο προσφέρει ένα φρούτο την ημέρα στα παιδιά αν και δαπάνησε 3 εκατ. ευρώ για την διαφημιστική καμπάνια του προγράμματος. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν δομές».Ο κ. Στύλιος της ανταπάντησε πως «εγώ πήγα δημοτικό στην Αρτα σε ένα ορεινό χωριό της Αρτας και όχι εκεί που πήγατε εσείς» με αποτέλεσμα η βουλευτής να του επισημαίνει πως εφόσον θέτει ταξικά ζητήματα η ίδια δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην συζήτηση.

«Σας εκφράζει η ένταση. Θέλετε Κασιδιάρη… Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω κασιδιάρης» ήταν η φράση που εκστόμισε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος.

«Εγώ τον έκανα Κασιδιάρη; Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σαν δεν ντρέπεσαι… Σαν δεν ντρέπεσαι!» φώναζε η κυρία Κανέλλη.

Η απειλητική δήλωση του κ. Στύλιου -όλοι θυμούνται τον Ηλία Κασιδιάρη να χτυπά τη Λιάνα Κανέλλη σε απ' ευθείας τηλεοπτική μετάδοση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη- προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών.

Πυροσβεστικά επιχείρησε να επέμβει ο προεδρεύων Γιάννη Δριβελέγκας αλλά μάλλον τα έκανε χειρότερα καθώς κατηγόρησε την κυρία Κανέλλη ότι διακόπτει τον υφυπουργό και από την άλλη απευθυνόμενος προς τον κ. Στύλιο του επισήμανε «εσείς υπουργέ δεν μπορείτε να κάνετε ένα πολιτισμένο διάλογο για τρία λεπτά; Να χρησιμοποιείτε καλύτερες εκφράσεις».

Η συγγνώμη του Στύλιου

Λίγα λεπτά μετά το πρωτοφανές επεισόδιο στην Ολομέλεια ο υφυπουργός έσπευσε να κάνει δήλωση μετανοίας στις τηλεοπτικές κάμερες στο περιστύλιο της Βουλής.

Ο κ. Στύλιος μίλησε για «λεκτικές υπερβολές» που προκλήθηκε από την «ένταση της στιγμής» και ζήτησε συγγνώμη από την βουλευτή του ΚΚΕ.

«Οι εντάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε λεκτικές υπερβολές» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας: «Προφανώς δεν ήθελα να θίξω την κυρία Κανέλλη από την οποία ζητάω συγγνώμη. Ηταν λάθος η αναφορά μου στον Κασιδιάρη του οποίου τις πρακτικές καταδικάζω».

Ολος ο διάλογος και η απειλητική δήλωση του υφυπουργού

«Δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Εχω τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο ορεινού χωριού της Αρτας με τους συμμαθητές μου και δεν δέχομαι να μου κάνετε εσείς μαθήματα. Δεν έχετε μεγαλώσει εκεί που μεγάλωσα εγώ, Δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές που είχα εγώ. Λοιπόν δεν ήμουν ευνοημένος. Σας αρέσει η ένταση κυρία Κανέλλη…», είπε ο κ. Στύλιος.

Η κυρία Κανέλλη του επισήμανε πως «εφόσον επιχειρείτε να βάλετε το θέμα με ταξικά κριτήρια αρνούμαι να ακούω την απάντησή σας. Σας κόβω στις εξετάσεις επειδή ήρθατε με το προσωπικό σας παράδειγμα να μιλήσετε για παιδιά που πεινάνε στην Ελλάδα…».

Ο υφυπουργός Παιδείας επανήλθε και εκστόμισε το αδιανόητο: «Τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό. Η κυρία Κανέλλη θέλει Κασιδιάρη! Θέλει να με κάνει Κασιδιάρη  αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης! Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη. Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει κασιδιάρης και να το γνωρίζετε αυτό».

Λ. Κανέλλη «παρακαλώ;»

Γ. Στύλιος «θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη. Δεν θα γίνω Κασιδιάρης όμως. Γιατί έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι τις εξετάσεις τις έδωσα τις δίνω στον Αρτινό λαό κάθε μέρα. Και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική. Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε αλλά η προσωπική σας δεν με απασχολεί».

Λ. Κανέλλη : «εγώ έκανα τον Κασιδιάρη, Κασιδιάρη ή ήταν από μόνος του; Σαν δεν ντρέπεσαι! Σαν δε ντρέπεσαι….»

Γ. Στύλιος «δεν θα σας ακολουθήσω στην ένταση και στην υπερβολή και στα μεγάλα λόγια»

Πυροσβεστικά επιχείρησε να επέμβει ο προεδρεύων Γιάννης Δριβελέγκας αλλά μάλλον τα έκανε χειρότερα καθώς κατηγόρησε την κυρία Κανέλλη ότι διακόπτει τον υφυπουργό:  «να ντρέπομαι εγώ; Εσείς να ντρέπεστε που διακόπτετε τον υπουργό και δεν περιμένετε την απάντηση. Ορίστε μας. Και εσείς κύριε υπουργέ τι εκφράσεις είναι αυτές; Δεν μπορείτε να κάνετε έναν πολιτισμένο διάλογο για τρία λεπτά; Ηθελε να αποχωρήσει ας αποχωρήσει»

Γ. Στύλιος «μπορούσατε να της κλείσετε το μικρόφωνο κ. πρόεδρε»

Η συγγνώμη του Μεϊμαράκη

Η φράση εξόργισε την βουλευτή του ΚΚΕ που του απάντησε ότι πρέπει να ντρέπεται. Εμφανώς οργισμένη και δακρυσμένη εμφανίστηκε και στον διάδρομο του κοινοβουλίου κατευθυνόμενη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως «εάν ήταν ανοικτή η Ολομέλεια θα ανέβαινα στο προεδρείο να ζητήσω συγγνώμη και να εκφράσω την λύπη μου για όσα ακούστηκαν. Βέβαια ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει. Οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από την κυρία Κανέλλη. Θα το κάνω στην Διάσκεψη των Προέδρων».

Η βουλευτής εξήγησε ότι δεν την καλύπτει η συγγνώμη του Προέδρου καθώς ο υφυπουργός είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης και πως με τα όσα είπε «η κυβέρνηση υιοθετεί την υπερασπιστική γραμμή του Κασιδιάρη».

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΘΕΜΑ

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ