30.3.2016 12:31

Απόντες χωρίς δικαιολογία

ΚΑΚΙΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΑΠΕΙΧΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Σε δήλωση αναφορικά με την πρόσφατη αποχή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προέβη ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

 «Η αξιοποίηση της τηλεδιάσκεψης για τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας από την Περιφερειάρχη κα. Χριστιάνα Καλογήρου, είναι διαδικασία  που προβλέπεται από το Νόμο και δίνει τη δυνατότητα συχνών συνεδριάσεων χωρίς αδικαιολόγητη και δυσβάσταχτη σπατάλη πόρων και χρόνου. Ειδικά σε μια νησιωτική Περιφέρεια, όπως το Βόρειο Αιγαίο και σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, όπως αυτή που διανύουμε, είναι επιβεβλημένη η αξιοποίηση των τεχνολογιών επικοινωνίας για την αντιστροφή των μειονεκτημάτων της νησιωτικότητας, από τη Λήμνο ως την Ικαρία, σύμφωνα και με σχετική προεκλογική δέσμευση της Περιφερειάρχη.

 Ο Κανονισμός Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχει ψηφιστεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή (2011-2014) και δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό. Μόνο απορία προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ανακάλυψαν ότι ο εν λόγω κανονισμός είναι «αντιδημοκρατικός» και «ελλιπής». 

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου κορυφαία συλλογική και δημοκρατική λειτουργία, στην οποία όλοι έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε θετικά, ο καθένας από το θεσμικό του ρόλο,  χωρίς να αναζητούμε προφάσεις για την απουσία μας».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ