27.12.2012 12:13

Απομονωμένη τα Χριστούγεννα η Χίος

Στο στόχαστρο βάζει σε ανακοίνωσή του τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η πολιτική που εφαρμόζει σε θέματα νησιωτικότητας απομονώνει όχι μόνο τη Χίο αλλά και τα υπόλοιπα νησιά από τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει: 

«Η ασυδοσία του κεφαλαίου στον τομέα των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών οδήγησε στην απομόνωση το νησί μας σε πλοία και αεροπλάνα μέχρι την Τετάρτη, 26/12 το βράδυ.

Ο πολιτικός υπάλληλος της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ υπουργός εμπορικής ναυτιλίας συνδιαλέγεται καθημερινά με το committee του Λονδίνου και το ναυτιλιακό λόμπυ του  Πειραιά προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου για να βγει ακόμα πιο ισχυρό και με μεγαλύτερα κέρδη απ’ την οικονομική κρίση. Έτσι με το νέο νόμο για την ναυτιλία προχωρεί στην υλοποίηση των πιο βάρβαρων απαιτήσεων τους όπως:

  • Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ατομικές συμβάσεις.
  • Μισθούς 500€ για τους νεοεισερχόμενους στην ναυτιλία, παραπέρα μείωση των συντάξεων και άγρια φορολόγηση των ναυτεργατών.
  • Περαιτέρω υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Πλήρη έλεγχο της ακτοπλοϊκής λειτουργίας στο Αιγαίο που δείγματα της βιώνουμε με την απομόνωση των νησιών μας.

Καλούμε τους συμπατριώτες μας να προβληματιστούν και να πάρουν αποφάσεις δράσης και αγώνα.

Καμιά αυταπάτη για το ρόλο των ευρωενωσιακών – φιλομονοπωλιακών δυνάμεων που βάζουν πλάτη για να ξεπεράσει το εφοπλιστικό κεφάλαιο αλώβητο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Η διέξοδος βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση των ακτοπλοϊκών πλοίων και αεροπορικών μέσων και η δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα συγκοινωνιών για να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες των νησιών».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ