15.1.2013 10:40

Αποκαλυπτήρια προθέσεων για τη λιμενική λύση

• ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ TO ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

Τα πλήρη τεχνικά και οικονομικά δεδομένα για την προοπτική των λιμενικών υποδομών, όπως έχουν προκύψει από την εδώ και καιρό ανίχνευση του θέματος, θα παρουσιάσουν στους τοπικούς φορείς σε ανοιχτή σύσκεψη το προσεχές Σάββατο από κοινού ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου και ο γεν. γραμματέας Λιμένων, Κ. Μουτζούρης.
Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας είναι συνάρτηση της δυνατότητας παρουσίας στη Χίο του περιφερειάρχη, Αθαν. Γιακαλή, καθώς ο Κ. Μουσουρούλης επιθυμεί στη σύσκεψη να είναι παρόντες όλοι οι εμπλεκόμενοι.
 Στην ίδια σύσκεψη ο υπουργός θα παρουσιάσει τη δική του πρόταση, που οι πληροφορίες θέλουν να μην αποκλείει την προοπτική του νέου λιμένα αλλά να απαντά στην ανάγκη βελτίωσης του υφιστάμενου με τρόπο άμεσο και οικονομικά εφικτό.
 Ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν το θέμα να μην κλείσει αλλά να δοθεί χρόνος στους τοπικούς φορείς να μελετήσουν τα δεδομένα και να καταλήξουν στη λύση, μια και φορέας υλοποίησης των λιμενικών έργων δεν είναι το ΥΝΑ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ