12.11.2012 19:08

“Αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ, στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ”

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ ΠΡΟΣΧΩΡΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΣΟΥΡΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΡΑΣ

Πέρσι τέτοιον καιρό εγκαλούσα με επιστολή μου τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να εγκαταλείψει την ηγεσία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ και να παραδώσει την ηγεσία στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
 
Σήμερα ζητάω συγγνώμη, έκανα λάθος. Το ΠΑΣΟΚ πλέον έχει διαβρωθεί πολιτικά  σε τόσο μεγάλο βαθμό από τη μνημονική πολιτική και από την υποτέλεια απέναντι στην  Τρόικα, που πλέον η τακτική αυτή είναι πιο επικίνδυνη και από τις πολιτικές  της Δεξιάς (Ν.Δ) και της Ακροδεξιάς (Χρυσή Αυγή).
 
Μετά από τις εξελίξεις, όπως αυτές δρομολογηθήκαν  από την ψηφοφορία στη  Βουλή, με τη θέσπιση των  νέων μέτρων, που καταπατήθηκε κάθε έννοια δημοκρατίας και  κοινωνικού κράτους, όπως αυτά καθιερωθήκαν από το μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου και προασπίστηκαν από τον Κώστα Σημίτη,
δε μου  επιτρέπεται πλέον από την ιδία τη συνείδηση μου απέναντι στους αγώνες μου μέσα από το ΠΑΣΟΚ και το χρέος  μου απέναντι στα παιδιά μου, να  συνεχίσω να στηρίζω ένα κατ’ επίφαση Σοσιαλιστικό κόμμα.
 
Τελικά, όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, σε  κάθε κρίση πάντα η Αριστερά ήταν εκείνη που έδινε  όραμα και προοπτική στο λαό και στην  κοινωνία. Η απογοήτευση μου είναι μεγάλη για το κατάντημα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, όπως κατάντησε από τους πολύ μικρούς ηγέτες που είχε την ατυχία να έχει από το 2004 έως και σήμερα.
Δηλώνω την αποχώρηση μου από το ΠΑΣΟΚ.
 
Η χώρα ζει τη χειρότερη κυβέρνηση εποπτείας και υποτέλειας που είχε ποτέ, ίσως χειρότερη και από εκείνη των ολοκληρωτικών καθεστώτων που έζησε η χώρα μας.
Η μονή διέξοδος στα αδιέξοδα που έχει οδηγηθεί ο λαός και η κοινωνία  είναι η ταύτιση του με τα οράματα της Αριστερές μέσα από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ, ως τη μόνη δύναμη  αντίστασης απέναντι στο νεοφιλελεύθερο φονταμενταλισμό της κ. Μέρκελ, που πλέον κυριαρχεί στη πάλαι ποτέ  δημοκρατική Ευρώπη.
 
Ας παλέψουμε  λοιπόν μέσα από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, θεωρώντας τον ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την επικράτηση των πολιτικών εκείνων που έχουν κυρίαρχη αναφορά στην Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζών κα του κεφαλαίου.
Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις μέσα από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την  επικράτηση του για μια δημοκρατική Ελλάδα, μια δημοκρατική Ευρώπη των λαών.
 
Υ.Γ.: Ένα μεγάλο συγγνώμη προς τους πολλούς φίλους που επηρέασα το 2009 και το 2012 να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ