27.6.2013 16:51

Αποχωρεί η Αριστερή Πρωτοβουλία από το ΠΑΣΟΚ

Οι πρώτες φουρτούνες από τη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ χτυπάνε ήδη το Κίνημα. Η Αριστερή Πρωτοβουλία, επικεφαλής της οποίας είναι το ιστορικό στέλεχος και μέλος του πολιτικού συμβουλίου Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ανακοινώνει σήμερα την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την ηγεσία για πλήρη ενσωμάτωση στην κεντροδεξιά και ολοκληρωτική εγκατάλειψη της σοσιαλιστικής φυσιογνωμίας του κόμματος. Πρόκειται για μία κίνηση με χιλιάδες στελέχη σε όλη τη χώρα και η οποία έχει ιδεολογική και ιστορική αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου. Είχε διαφοροποιηθεί ανοιχτά τα τελευταία χρόνια, ακόμη και από τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, ιδίως για το μνημόνιο.

Όπως λένε στελέχη της «ο Βενιζέλος οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην καταστροφή και τα πολιτικά συμφέροντά του δεν είναι πια ταυτόσημα με τα συμφέροντα της δημοκρατικής παράταξης, που εξέφραζε το Κίνημα».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ