7.9.2012 15:19

Αποχαιρετήστε το!

ΕΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

 
Πόρτα στα σχέδια των τοπικών αρχών για την χρηματοδότηση και την κατασκευή του νέου κεντρικού λιμένα του νησιού βάζει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Στ. Καλαφάτης, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή Χίου Κ. Τριαντάφυλου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Καλαφάτης, εάν το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015, όπως δηλαδή προβλέπεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, δεν υπάρχει δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί και άρα να ξεκινήσει.
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, εφόσον το έργο του νέου Κεντρικού Λιμένα δεν είναι καν ώριμο, πως είναι δυνατόν να έχει ολοκληρωθεί κιόλας μέχρι το 2015...
Επομένως, όπως καταλήγει η απάντηση του Υπουργείου, το μόνο για το οποίο γίνεται επί του παρόντος προσπάθεια, είναι η χρηματοδότηση της εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. η οποία έχει αναλάβει την ολοκλήρωση του φακέλου του έργου, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει τις μελέτες.
 
Το πως θα αντιδράσει η Δημοτική Αρχή στη νέα αυτή δήλωση δεν είναι ακόμη γνωστό, όμως θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αρχίσουμε σοβαρά να σκεπτόμαστε τις εναλλακτικές, όσο κι αν ο Δήμαρχος ή και άλλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δυνατότητες. Προφανώς είναι οι μόνοι που δεν βλέπουν το αδιέξοδο και οι μόνοι που γνωρίζουν πως θα εξευρεθούν 70εκ. ευρώ σε περίοδο ισχνών αγελάδων.
 
Ακολουθούν οι Απαντήσεις του Υφυπουργού Υποδομών Στ. Καλαφάτη στον Κ. Τριάνταφυλλο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ