10.1.2014 16:50

Αποδοκιμάζει, αλλά δεν διώχνει τον Τατσόπουλο ο Τσίπρας

Στην διακριτική ευχέρεια του βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου, που έχει πλέον μετατραπεί σε ξένο σώμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η παραμονή του ή όχι στο κόμμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση που είχε το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας για το συγκεκριμένο θέμα είναι ενδεικτική του γόρδιου δεσμού, που έχει προκύψει στην Κουμουνδούρου: «Όπως ξέρετε στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν διώχνουμε ποτέ κανέναν ούτε κρατάμε και κανέναν με το ζόρι».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κουμουνδούρου θα εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα αποδοκιμάζει πολιτικά τη στάση του βουλευτή και θα τον καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του. Από το πώς θα εκλάβει την αποδοκιμασία αυτή ο κ. Τατσόπουλος και πώς θα καθορίσει τις αποφάσεις του θα κριθεί προφανώς και η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέον ότι η ανακοίνωση θα αποδοκιμάζει και τον βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος είχε καταφερθεί με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Τατσόπουλο παρουσιάζοντάς τον «μαλ.. κα ή προβοκάτορα».

Αν και η δυσφορία στην ηγεσία είναι περισσότερο από εμφανής, αλλά ο κ. Τσίπρας, έδειξε για μία ακόμη φορά απρόθυμος να λάβει το οποιοδήποτε καταστατικό μέτρο κατά του κ. Τατσόπουλου. Ωστόσο το βαρύ κλίμα που υπάρχει γι’ αυτόν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν από τους πάντες, αλλά και η απόσταση που έλαβε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από τον βουλευτή, φαίνεται να ανοίγουν για πρώτη φορά, με τόσες ισχυρές πιθανότητες, την πόρτα εξόδου για τον κ. Τατσόπουλο. Η ηγεσία του κόμματος θέλει η απόφαση να βαρύνει τον ίδιο τον βουλευτή, καθώς θεωρεί ότι εκείνος έχει την ευθύνη για να λυθεί το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί με διάφορες δηλώσεις του, που εκθέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η τελευταία ότι στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν και άνθρωποι που βλέπουν θετικά τις ιδέες της 17 Νοέμβρη. Γι’ αυτό και απορρίφθηκε η ιδέα να γίνει αποδεκτή η επιστολή παραίτησης του βουλευτή, αφού κρίθηκε ότι έτσι κι αλλιώς θα εκλαμβανόταν ως διαγραφή του. «Μας ζητάει την άδειά μας να φ’υγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ας αποφασίσει μόνος του» έλεγε κορυφαίο στέλεχος, που συμμετείχε στη συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ενδεικτικό πάντως του άσχημου κλίματος που υπάρχει για τον βουλευτή, είναι και το γεγονός ότι ο κ. Τατσόπουλος δεν κλήθηκε καν στη συνεδρίαση για εξηγήσεις, ενώ δεν πρόκειται να γίνει και η συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ