31.3.2012 9:24

Από την Καλλιμασιά...στην Ιταλία

ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ, ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS με θέμα «Water is life» ταξίδεψαν στην Ιταλία, στις πόλεις Μάσα-Καράρα της Τοσκάνης  από 16-21 Μαρτίου οι καθηγήτριες του Γυμνασίου ΚαλλιμασιάςΠουλερέ Ειρήνη (διευθύντρια), Νεγρεπόντη Μάγδα (υπεύθυνη του προγράμματος), Κασαπίδου Μαρία, καθώς και οι μαθητές  Σύκας- Λεριώτης Γιάννης, Βατάκη Ραφαέλα και Λάρδα Χριστίνα. Εκεί μαζί με τις αντίστοιχες ομάδες των σχολείων από την Ισπανία, Αυστρία, Τουρκία και Γερμανία επισκέφτηκαν το ιταλικό σχολείο Inst. Εinaudi και παρουσίασαν τις εργασίες τους, οι οποίες αυτή τη φορά είχαν ελεύθερο θέμα.
Το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς παρουσίασε μια εικαστική σύνθεση εικόνων, μουσικής και λογοτεχνικών κειμένων στις γλώσσες των χωρών που συμμετείχαν (ελληνικά, ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά, τούρκικα) με μετάφραση στα αγγλικά και με τίτλο «ΥΜΝΟΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ».
Παράλληλα όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Άγιο Πέτρο και το Μουσείο του Βατικανού στη Ρώμη,  τον καθεδρικό ναό (DUOMO) και το μουσείο UFFIZI της Φλωρεντίας, τον πύργο της Πίζας, τα πανέμορφα χωριά της Τοσκάνης, Πόρτο-Βένερε και Λέριτσι και τα ονομαστά λατομεία μαρμάρου της Καράρα, από τα οποία ο Μιχαήλ Άγγελος προμηθευόταν τα μάρμαρα για την κατασκευή των αριστουργημάτων του. 
Κυρίαρχο στοιχείο  η ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα ανάμεσα στους 21 καθηγητές και στους 34 μαθητές, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Τo τελευταίο ταξίδι με το οποίο ολοκληρώνεται  το διετές πρόγραμμα θα γίνει στις 1-4 Μαΐου στην Τουρκία (Τσεσμέ) με τη συμμετοχή 14 μαθητών και 5 καθηγητών.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ