25.7.2012 16:09

Από τη Θάλασσα με το χρωστήρα

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «Μ. ΤΣΑΚΟΣ» Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΚΤΩ ΧΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

 
Με τα δάκρυα του Γιάννη Τσούτσα, Ιστορικού Τέχνης, διευθυντή της Πινακοθήκης της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και προέδρου του Συλλόγου Χίων Θεσσαλονίκης «Η Αγία Μαρκέλλα», για την ακάματη συνεργάτιδα και προσωπική του φίλη Μαρία Πασσαλή, να προλογίζουν τη συνέντευξη τύπου, με αφορμή τα σημερνά εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκος, παρουσιάστηκαν οι οκτώ συμμετέχοντες καλλιτέχνες-ναυτικοί, στα τοπικά ΜΜΕ και μέσω αυτών στο χιακό κοινό.
Είχε προηγηθεί ο χαιρετισμός του γενικού διευθυντή του Ιδρύματος, ναυάρχου ΛΣ ε.α., Σταύρου Μιχαηλίδη, στο ίδιο συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα για τα θύματα του μοιραίου λεωφορείου, ο οποίος και διαβεβαίωσε ότι το Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης θα είναι πάντα διαθέσιμο σε πρωτοβουλίες, όπως αυτή της ομαδικής έκθεσης εικαστικών δημιουργημάτων των Χίων ναυτικών.
 
Οι πρωταγωνιστές
Εν αρχή ο Γ. Τσούτσας, ως σημερνός οικοδεσπότης της εικαστικής συνάντησης, αφιερώνει την έκθεση στη μνήμη της Μαρίας και παράλληλα ευχαριστεί το Ίδρυμα «Μ. Τσάκος» για την πρωτοβουλία, προτρέποντάς το επιπρόσθετα, να συλλέξει και να καταγράψει όλο το υλικό εικαστικών και εν γένει καλλιτεχνικών δημιουργιών ναυτικών, το οποίο σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει είναι και ποιοτικά και ποσοτικά τεράστιο.
Οι οκτώ καλλιτέχνες-δημιουργοί, οι Χρήστος Βαρδάκης, Γιάννης Βεργίνας, Βαγγέλης Καλογρηάς, Στέλιος Μαστροπέτρος, Δημήτρης Μπουσουλας, Αντώνης Μωραϊτάκης, Μιχάλης Πούπαλος και Ιωάννης Φραγκάκης, εξήγησαν τους λόγους ή καλύτερα την ανάγκη που τους ώθησε να στραφούν στη δημιουργία, είτε τα χρόνια της υπηρεσίας, ανάμεσα σε ουρανό και θάλασσα, είτε στη συνέχεια, μετά τη συνταξιοδότηση, για την αξιοποίηση του χρόνου.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Σεπτεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά 10.00-12.00 & 19.00-21.00, ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 19.30 το απόγευμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ