2.6.2015 17:00

Από τη Φιλοσοφία στη… Χειροτεχνία

ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΡΗΓΑΚΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το τμήμα ανθρωπιστικών, κοινωνικών επιστημών και Φιλοσοφίας, βρέθηκε στη Χίο και τις Μαριουργίες, να χειροτεχνεί μοναδικής αισθητικής χειροποίητα κοσμήματα.

Ο λόγος για τον Μάριο Ρηγάκη, τον νεαρό Χιώτη καλλιτέχνη που από την Φιλοσοφία μεταπήδησε στη χειροτεχνία, κάνοντας το χόμπυ του μόνιμη απασχόληση. «Από μικρός μου άρεσε να δημιουργώ και να φτιάχνω μικροαντικείμενα. Μετά την αποφοίτησή μου από το Πανεπιστήμιο ξεκίνησα δειλά δειλά τα πρώτα βήματα δημιουργίας και η ανταπόκριση που είχαν τα έργα μου  στο χιώτικο κοινό μου έδωσε το ‘έναυσμα να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό που πραγματικά με έκανε χαρούμενο. «Οι «Μαριουργίες» πρωτοσυστήθηκαν στους Χιώτες το Σεπτέμβριο του  2013 και ομολογώ ότι η προσπάθειά μου αγκαλιάστηκε από τους Χιώτες» ανέφερε στον «π» ο Μάριος προσθέτοντας ότι σε όλα του τα έργα αναβλύζει η αγάπη τού για τη Χίο. «Αγαπάω το νησί μας και εμπνέομαι από τις σπάνιες και μοναδικές ομορφιές του. Τα πρώτα κοσμήματα που έφτιαξα ήταν με σύρμα, χάντρες και πηλό και από εκεί και πέρα άρχισα να κάνω διάφορους πειραματισμούς με τα υλικά. Λατρεύω τα κοσμήματα και δημιουργώ συνεχώς νέα χρησιμοποιώντας ποικιλία τεχνουργημάτω.».

Ο Μάριος δεν χειροτεχνεί μόνο κοσμήματα αλλά και πλήθος άλλων αντικειμένων, τα οποία με ιδιαίτερο μεράκι τα μετατρέπει σε πρωτότυπα δώρα. «Ασχολούμαι με μια πλειάδα αντικειμένων. Φτιάχνω από μπρελόκ, σανδάλια, κοσμήματα μέχρι χειροποίητα κεριά. Γενικά μου αρέσει να δημιουργώ και να μετατρέπω τα αδιάφορα πολλές φορές αντικείμενα σε ιδιαίτερης αισθητικής δώρα».

Από φέτος οι δημιουργίες του Μάριου ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω του ηλεκτρονικού του καταστήματος ενώ έργα του φιλοξενούνται από πέρσι στο Σπίτι του Χιώτη Χειροτέχνη στον Πολυχώρο Άγιο Γάλας.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ