19.1.2016 12:57

Από τα Καρδάμυλα...στο Ευρωκοινοβούλιο

Την δράση της Χιώτισσας στην καταγωγή,  Ευρωβουλευτή Ελίζας Βόζεμπεργκ δημοσιοποιεί  με επιστολή της η ΝΟΔΕ Χίου κάνοντας λόγο για μια μαχητική πολιτικό που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το προσφυγικό, το νησιωτικό ΦΠΑ  και για άλλα κοινωνικά ζητήματα.

Μεταξύ άλλων η επιστολή της ΝΟΔΕ Χίου αναφέρει:

 Ξεχωρίζει η Χιώτισσα ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ για τη μεγάλη δραστηριότητα που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συνεχείς τοποθετήσεις, ομιλίες, ερωτήσεις και άλλες παρεμβάσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δώσει σε φλέγοντα ζητήματα για τη χώρα μας, όπως η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, η ανάγκη άσκησης ισχυρότερων πιέσεων προς την Τουρκία προκειμένου αυτή να τηρεί τις δεσμεύσεις της, οι τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή, η δημιουργία μόνιμου μηχανισμού μετεγκατάστασης προσφύγων και η ανάγκη για περαιτέρω χρηματοδοτική ενίσχυση των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, που πλήττονται περισσότερο από το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ρεύμα.

Παράλληλα η ευρωβουλευτής της ΝΔ ανέπτυξε έντονη δράση για θέματα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως η επίσπευση της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων, τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η βία κατά των γυναικών, η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, η δημογραφική γήρανση και η λήψη μέτρων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εξάπλωσης της φτώχειας.

Επίσης η Ελίζα Βόζεμπεργκ ως έγκριτη νομικός και Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για θέματα Νομικών και Εσωτερικών Υποθέσεων έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας στην ΕΕ, την καταπολέμηση του trafficking, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τους διασυνοριακούς ελέγχους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και το ηλεκτρονικό έγκλημα.

 

Στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεταξύ άλλων θεμάτων η Ελίζα Βόζεμπεργκ ανέδειξε ζητήματα που αφορούν άμεσα τη νησιωτική Ελλάδα, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, η ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, η χρηματοδότηση για υποδομές στον τομέα του τουρισμού, η ευρωπαϊκή πολιτική τουρισμού, η στήριξη της τουριστικής οικονομίας των ελληνικών νησιών που επλήγησαν από το μεταναστευτικό, η φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων και η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας στον παράκτιο τουρισμό. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ