31.7.2012 11:38

Από το Νεοχώρι στο Καρπενήσι

ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στο Καρπενήσι βρέθηκε από τις 18 μέχρι τις 22 Ιουλίου το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου ο «Αγ. Μηνάς». Η αποστολή αποτελούμενη από 22 άτομα φιλοξενήθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής και πήρε μέρος στο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνονταν εκείνες τις μέρες με τη συμμετοχή κι άλλων χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη και η Καρδίτσα.
Υπό τις οδηγίες του Σ. Καραολάνη το χορευτικό συγκρότημα του «Αγ. Μηνά έδωσε στου παρευρισκόμενους μια γερή δόση από τους χορούς της Χίου, εντυπωσιάζοντας το κοινό.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής και φιλοξενίας στο Καρπνήσι η χιώτικη αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το χωριό Κορυσχάδες όπου πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαΐου 1944 η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου με πρωτοβουλία της νεοσύστατης Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης.  Ξεναγός στο μουσείο αλλά και στις σελίδες της νεοελληνικής μας ιστορίας ο κάτοικος του χωριού κι αυτόπτης μάρτυρας Κ. Σαρρής
Το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, στο Καρπενήσι πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ομώνυμου πολιτιστικού συλλόγου στον οποίο πάνω από 200 άτομα όλων των ηλικιών μαθαίνουν τους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας. Στη φωτογραφία διακρίνονται κάποια από τα χορευτικά επί σκηνής, στο κλείσιμο της παράστασης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ